dinsdag, september 02, 2008

Laatste trainingen

Foto Cadomotus blog
Vandaag de laatste dag van training geweest voor alle renners. Vanaf morgen zou de piste bezet zijn vanwege de voorbereidingen voor de openingceremonie.

Gisteren was er een kleine Pre-worlds competition. Waar men vooral probeert de concurrentie een mentale tik te geven.


Peter Doucet van SpeedSkateWorld was daar en filmde oa een 200m a fond van Duggento die wel wat kilo's kwijt is en volgens zen coach zijn snelste 300m ooit op zijn trainingspiste heeft afgelegd. Kan natuurlijk ook allemaal mee in het spel zitten...

Bill Begg zit op het Bont forum ook wat te showboaten over wat er allemaal gaande is, geïntereseerde klik hier.

Met de Belgen gaat alles goed. De delegatie is goed aangekomen en zijn de piste al 2x gaan verkennen (gisteren) wel wat problemen dat er redelijk wat renners op de piste zijn, wat het uitproberen van verschillende lijnen wat bemoeilijkt.

Wat vooral interessant om weten is, is de "battle of the wheels". Bont & matter spelen niet echt mee. Het gaat hem vooral tussen MPC en de nieuwe Atom (Luigino) wielen, die de beste roll,grip, bounce,flex hebben op de piste in Gijon.


Foto Teamfrance blog
Wat weer typisch is voor WK's is de berperkte hoeveelheid aan "nieuwe" wielen. Alleen beschikbaar voor de toppers dus, wil men olympische aspiraties hebben zal de internationale federatie toch iets moeten hieraan.
Gisteravond op de pre-showdown dus geen belgen, wel Mantia met een sub-25s (laatste recht stuk half/half) en Dane Lewis met een 24.6. Duggento met een 9.3 over de 1ste 100m.

Onze Belgische hoop op ere-metaal volgens BB: SMILING & TIMMING - A confident Wouter Hebbrecht the Double Euro champ, you need to go faster than that.

Zeer goede inside sources zeggen dat wouter zelf onder Gregorio zen tijd geraakt. :-)

Smiling & timing!! Het wordt close,degene die de minste fouten maakt mag met het goud naar huis, maar zo is het nu éénmaal altijd...

Morgen hopelijk enkele foto's van de Belgen in actie tijdens de training van de man ter plaatse Pascal Buellens.

Slus

1 opmerking:

Kevin zei

De Orana Racing Team renners die deelnemen aan het WK worden alleszins voorzien van de nieuwste ATOM wielen en kunnen daar volop mee trainen en worden ook voorzien van wedstrijdwielen.

Het laatste van het laatste, recht van de pers. En de testen blijken positief. Afwachten!