maandag, september 15, 2008

Conclusie WK '08

Ergens in de vorige eeuw had ik het geluk Europees kampioen te worden. Wat natuurlijk super was. Nadat ik thuis kwam zei mijn trainster, Annie Lambrechts; "Kampioen worden is moeilijk, kampioen blijven is nog veel moeilijker". Die uitspraak bleek dan ook meer dan waar want buiten enkele keren in de buurt te komen is het mij nooit meer gelukt.

Nadat Bart 3 jaar geleden ook Europees kampioen werd dacht ik even terug aan die uitspraak en heb ik dan ook meegedeeld (effe de slimme uithangen). Ook dit jaar zei ik dat over wereldkampioen worden. Ik ben natuurlijk meer als content dat Bart even bewijst dat moeilijker ook gaat en dat nu toch al enkele keren achter elkaar.

Wouter zat aan de andere kant van de lijn. Na schitterende prestaties op het Ek, werkelijk de grond geveegd met Duggento. Het zag er zeer belovend uit en de 300m op de piste was dan ook zijn beste van alle WK's. Jammer genoeg ging het daarna wat mis, op de 200m niet voluit kunnen gaan voor de winst. Na het WK heeft Wouter 2 bronzen medailles, op zich zeker geen slecht resultaat, maar als je kans hebt op goud kan je niet tevreden zijn met brons. Wouter heeft het er ook over op zijn blog.

Een knappe prestatie en ook wel een vermelding waard is de prestatie van Duggento. Vorig jaar een pandouring gehad van Wouter op het WK, dit jaar op het EK een nog grotere pandouring gekregen, maar daarna hard getraind , gewicht verloren en vooral mentaal super sterk teruggekomen en zo zijn titel terug geclaimd. Zie uitspraak hierboven...

Over de Belgen kunnen we kort zijn. Eén van de beste WK's in de jongste jaren!!!! Top 10 plaatsen voor bijna alle renners. Bart zijn uitslagen waren natuurlijk schitterend, maar men mag vooral de prestatie van Jore en Wannes niet onderschatten. Jore als 1e jaars kan volgend jaar zijn kans volledig gaan voor het hoofdpodium. Wannes was op de piste iets minder met dan nog is een slechte val. Op de weg daarentegen reed hij een schitterende wedstrijd in dienst van Bart. Op de marathon werd al zijn harde werk van meerdere jaren beloond met een schitterende zilveren medaille! Weinig die het meer verdienen dan Wannes "steenkapper" Van Praet.

Bij de senioren top 5 plaats voor Kwinten, Ferre en Wouter. Maarten heeft van zijn eerste Wk kunnen proeven en komt zeker terug voor het nog beter te doen. Juist een beetje pech gehad bij de aflossingen of we hadden daar zeker nog een mooie plek kunnen in de wacht slepen met het team.

Vol ongeduld kijk ik uit naar de winter. Er staat heel wat werk op het programma willen we nog beter worden...

Zondag was er nog een 12km wedstrijd voor de GBC in Bielefeld. Orana was daar aanwezig en Bart won de wedstrijd voor Ferre. Jore rond plek 10 Maarten en Wannes rond plek 15. Officiële resultaten komen later.

Genoeg voor mij voor vandaag ben slapen...

Slus

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad,super voor de jongens maar een dieptepunt voor de dames want voor de eerste maal in vele jaren geen deelname arnold