zaterdag, september 27, 2008

Zelfreflectie

Tijdens de opleiding tot leerkracht moesten we na elke les eens nadenken over wat fout en wat goed was in onze les en vooral hoe we het beter kunnen doen. Ze gaven daar dan een flashy naam aan, "zelfreflectie".
Nu dat wij ook aan een periode van welverdiende rust beginnen, kan men deze gebruiken om eens na te denken over het afgelopen seizoen. Wat was er goed, wat kan er beter, wat wil ik bereiken in het volgend skeelerjaar, welk programma ga ik afwerken,...
Veel vragen waar je de volgende 3 weken toch eens over moet nadenken. In tegenstelling tot wat er algemeen gedacht wordt is de winter één van de meest belangrijke trainingsperiodes (ten minste voor ons). Eén van de enige periodes waar we gedurende langere tijd onafgebroken kunnen trainen zonder onderbreking van wedstrijden, elitetrainingen, ea... Moment van het jaar waar we de basis moeten leggen voor het komende seizoen.

Ook voor mij is het een periode van reflectie. Wanneer we terug beginnen met "bijna" dagelijkse trainingen (19 oktober) gaan we hier eens over samenzitten en van elk de verwachtingen en ideeën bespreken voor het komende seizoen.

Tot dan genieten we van een welverdiende rust!

Slus

Geen opmerkingen: