donderdag, september 04, 2008

Dag 1


Kliky voor de foto's van gisteren die door de overvloedige regen een training niet meer mogelijk maakte.

Dag 1 dus voorbij gevlogen. Op school met een scheef oog tijdens de pauzes naar de reeksen van de 300m gekeken. Wat ik daar zag was al direct een goede opsteker voor later op de dag. Bart een 5e plek gereden op de 300m. Weliswaar bijna een volle seconde achter de latere winnaar Pedro Causil, die overigens de seniors de achterkant van zijn schaatsen liet zien door het WR van Duggento af te snoepen en op een schitterende 24"53 af te klokken. Een 5e plek dus tov een 13e vorig jaar. De trainingen hadden het al aangetoond en de koers nu ook, met de snelheid zit het meer dan snor...

Brittany Bowe toont even dat je ook zonder italiaanse start snel kan rijden. Reed tot 2xtoe een nieuw WR!

Na het tijdrij geweld kwamen de reeksen, iedereen was vlot door naar de finale. Dan het hoogtepunt van de dag. Finale afvalling. Bart en Jore allebei een schitterende wedstrijd gereden. Uit het geduw, getrek en vooral vermoeiend gedoe gebleven tot het om de knikkers ging.

Jore werd ZEER knap 9e, moet wel blind zijn geweest als je zijn progressie niet gezien hebt van de laatste weken op de wedstrijden.

Bart mooi overal doorgeraakt, tot één van de Koreanen een versnelling plaatste op 4 ronde van het einde. Bleven ze nog met 4 over. Op 2 ronde van het einde ging de Italiaan Bugari, Bart probeerde hem bij het horen van de bel te passeren, Bugari blockte hem lichtjes, hierdoor kon Bart binnendoor aan de overzijde, lichtjes blocken van zijn kant en sprintje naar de meet. Voila weer wereldkampioen!! Zo gemakkelijk zag het er tenminste uit... :-)

De 300m na de roes van de overwinning, ging een beetje mis. Een serieuse slipper in de eerste bocht, zorgde voor een opening van 10"75 en daarmee mag je zelfs bij de vrouwen al bijna niet meer meedoen, vandaar weg goede klassering op 300, maar kom wie trekt er daar zich iets van aan...

1ste doel is bereikt (en al zo vlug) hopelijk kunnen er nog mooie dingen volgen, denk maar aan de punten/afvalling morgen en de aflossingen met het team...

Hier nog enkele mugshots van het team (concentratie) en de foto's van Pascal van vandaag vind je hier.

Wouter een knappe 3e plek. Zat zeker meer in, hij vond zelf dat de bocht wat tegenspartelde, gaat er volledig voor de volgende dagen!!! Ferre komt misschien uit op de 6e plek?? Is wat onenigheid over zijn positie, volgens de regels kwamen ze met 10 aan Ferre had 2 punten, maar hij is als tiende van de piste geroepen. Als hij niet afgevallen is wordt hij 6e anders ergens rond 10.

Morgen weten we meer hier vind je alle uitslagen van dag 1 nog eens terug!

Sleep tight!!!

2 opmerkingen:

Christopher zei

Hey Guys,

Chris from Milpitas Speed. If you can pass along a big HELL YEAH GOOD JOB to both Bart and Ferre! We always root for them and hope to see them back here showing us more top Belgium talent!

Not sure if your there and blogging from Gijon if you are I hope you all do well and kick some ass!

take care guys, skate hard and leave it all out there on the track, push those limits and beyond!

-Chris
Milpitas Speed

Anoniem zei

hey chris
thanks for the support!!!
it seems to work lol

if all goes well you will be seeing me and bart again next year.
winter sucks in belgium:-D

greetz

ferre