donderdag, juli 10, 2008

Sportief dilemma...


Vandaag in Denemarken een regenachtige dag. Regenachtig is nog een zacht woord. Het viel met bakken uit de lucht. Het was op de weg dus,..., karren maar! Er werd gereden dus in de gietende regen, zowel de 200m sprint??? als de afvallingskoers.

Nu de resultaten van de 200m heb je waarschijnlijk al wel gevonden, dus die bespaar ik je dan. Vandaag gaan we het hebben over een klein dilemma.

Sinds kort is er in Portugal een nieuw talent opgestaan--> Diogo Marreiros. Goede renner, snel, behendig, redelijke fysiek en ook niet vies van het nodige duw- en trekwerk (vraag maar aan Bart).

Nu dat Portugees talent is vorig jaar na het EJK junioren in Heerde, naar het EK senioren in Portugal vertrokken en heeft daar meegedaan om zijn land te verdedigen. Nu is er een regelement dat zegt dat éénmaal wanneer je in een hogere categorie bent uitgekomen je niet meer terug moogt naar een lagere categorie (de junioren in dit geval).

Wat dus eigenlijk wilt zeggen dat Diogo niet mocht starten op dit EJK. Zitten we dus met een dilemma. Moeten we die jongen die op leeftijd perfect mag meedoen toelaten om mee te dingen of moeten de regels gevolgd worden???

Om het allemaal nog erger te maken, resultaten afvalling juniors heren:
1. Diogo Marreiros
2. Wannes Van Praet
3. Bart Swings

Zie je het dilemma...

5 opmerkingen:

BANAAN zei

Pff, bart kan niet altijd winnen.. Diogo is dit keer gewoon de beste! Er kan wel lekker gezeurt worden over dat die vorig jaar het EK gereden heeft, maar wat boeit het nou of die dat gereden heeft of niet? Als die het niet had gereden won die nu ook... Portugal begint er gewoon aan te komen met het skeeleren!

Itachimaru zei

Zeer juist, Bart moet ook niet altijd winnen. Vandaag was het de bedoeling dat Wannes zou winnen. Nu dat is niet gebeurt, Diogo klopte hem juist op de meet, Bart geraakte er niet meer bij. Diogo eerlijk gewonnen, geen problemen mee.

Enige probleem dat er dan nog is zijn de reglementen. Naleven of niet? Het reglement bestaat wel degelijk, houden we er rekening mee of niet. Zo niet dan is de volgende stap misschien de wielgroote? Kadetten ook op 110? Dat is toch een gevaarlijk straatje wanneer je reglementen maakt en deze dan niet meer naleeft...

Nu ik ben het met je eens dat Diogo die wedstrijd verdiend gewonnen heeft. Voor mijn part mag hij al zijn medailles houden, heeft er wel enkele dacht ik. Probleem is misschien dat er nog landen gediend zijn met een eventuele vernietiging van zijn resultaten,...

Als laatste punt "Banaan" zou ik graag hebben dat je bij een eventuele volgende reactie je dit niet anoniem doet, anders krijgen we "skeeler"forum reacties die ik hier niet graag zie.

mvg

Itachimaru---> Jelle Spruyt

Anoniem zei

hey
ik vind nog steeds, reglement is reglement en daar moet men zich aan houden.. In Belgie wordt het reglement niet altijd gerespecteerd, maar laten we proberen dit op Europees vlak wel zo te houden niet. Iedereen is het er over eens dat Bart niet altijd kan winnen en ik gun het die Portugees ook wel...
maar toch e..
groetjes kirsten

Anoniem zei

ow ja, nog een ander goede opmerking die niet van mezelf komt eigenlijk.. We hadden dit veel eerder moeten opmerken en niet als we over de helft zijn van een ek en deze jongeman wint..
groetjes uit italy

Anoniem zei

please... i mean, diogo won a silver medal and a bronze medal and nobody said anything about the 'reglement'... now he wins a gold medal and suddenly everybody remembered the 'reglement' and how u cannot race in juniors, race in seniors and then comeback to juniors... when the people involved in the organization didn't said a word about it... and must i remind u that he raced at the worlds last year after the euros in portugal and no one said anything about it either... so i guess for y'all isn't really about the 'reglement'but just about the fact that he won a gold medal!!!... 'cuz if u really worried about respecting the 'reglement' u would've said somethin' right at the worlds!!!... and ur so worried about the 'reglement' and respecting it and most of the rules don't even make sense at all and cannot be applied in real life!... i've seen worse things going on in races than a little boy winning a gold medal in juniors after he raced in seniors!!!... please!!!... u know what i call this?!.. JEALOUSY!!!... just for Diogo man!!!... it's cool to see other ppl win!!!... :) SKDT