zondag, juli 13, 2008

Laatste dag EJK + Hamburg marathon

Vandaag laatste dag EJK, dus de marathon op het programma. Laatste dagen weinig posts, was even een spelletje aan het meespelen, maar nu terug op post!


Gisteren nog een schitterende dag op het EJK, Siemen Tas schitterend de puntenkoers gewonnen. Laatste 5 ronden gedemareerd en daarmee de overwinning veilig gesteld voor Livio Wenger ZWI en Marco Amadori ITA.

In de 500m zette Anke Vos ook een puike prestatie neer en werd 3e! Blijkbaar gaat het haar toch een pak beter af op de weg! Nog maar eens een bevestiging dat men wel degelijk de goeie keuze heeft gemaakt om haar naar het EK te sturen. Wie weet wat dit vorig jaar misschien had opgeleverd...


500m juniors heren. Bart had een slechte start (trapte tegen een schaats van een concurrent) slecht begonnen dus en direct moeten achtervolgen. Alles op alles gezet en nog brons in de wacht kunnen slepen.

Na de 500m volgde dan een beetje een anti-climax. Tijdens de reeksen van de ploegkoers valt Bart in de laatste?? ronde. Qualificatie was al een feit, waarom valt die dan vraag je je af. Blijkt nu dat zijn voorste wiel kapot gesprongen was. De rubber was losgekomen van zijn kern en "boem patat" op de grond. Direct rechtgestaan en geprobeerd nog mee te sprinten, maar met dat kapot wiel kwam er niet veel meer van in huis...

Op de skatingsisters website stond het ook al en ik kan het alleen maar beamen. Ongeloofelijk knappe foto's van Søren Helmsøe & Lars Schmidt !!! Vandaar nog effe dit juweeltje van de 10km puntenkoers.

Vandaag een andere marathon al gereden in Hamburg. Voor Orana maar 2 renners aan de start Maarten en Ferre. Powerslide met de ganse ploeg aan het vertrek, was dan ook een belangrijke wedstrijd 1000pnt voor het algemene klassement. Ferre en Maarten zaten dus wat in de tang, wegrijden met Ferre was geen optie voor de powerslideboys aangezien Ferre het klassement leidt. Ferre van zijn beurt moest vooral Felix Rhijnen in het oog houden.

Na verschillende poging kwam er een ontsnapping tot stand van een man of 4 waaronder Kwinten Tas en Maarten Swings. Die groep bleef weg tot aan de finish en mocht sprinten voor het "goud". Het was Kwinten Tas die de eerste plek veroverde, voor Maarten.

Ferre zat in het peleton en ging daar de sprint aan. Het zag er goed uit tot een kleine 50m voor de meet. Casu Mauro van Subaru kwam hun ineens voorbij geschoten (blijkt nu dat hij werd afgelost van vanachteren uit), Stadler trok de sprint aan en ze kwamen in een cluster over de meet. Ferre werd er uiteindelijk 9e, grootste concurrent voor eindoverwinning Felix Rhijnen was dan 7 of 8ste. Goed resultaat met maar 2 renners in het peleton.

Straks starten de junioren Heren aan hun laatste huzarenstukje, ben benieuwd of het nogmaals België boven kan zijn.

Slus

Geen opmerkingen: