zaterdag, juli 26, 2008

Dag 2 op de weg

Vandaag de laatste dag op het wegparkoer. Op het programma stonden de 500m, puntenkoers en de aflossing.

Op de 500m bij de dames 2 belgen aan de start, Jessica en Britta.

1.Contenti Desiree,Ita 2.Zanetti Erika, Ita 3.Falcone Nicoletta,Ita 13. Britta Vanturnhout, 14. Jessica Gaudensaboos

Bij de 500m van de heren waren er geen Belgen aan de start. Wouter had bij de 200m van gisteren een lichte verrekking aan de aductoren opgelopen en met het oog op het WK verder geen risico genomen op de 500m. Vandaar geen Belgen aan de start.

1. Alexis Contin, Fra 2. Mathias Shwierz, Ger 3. Ronald Mulder, Ned

Puntenkoers bij de dames was het de 1e jaarssenior van Gera zelf dan nog Sabine Berg die de wedstrijd op haar naam schreef. Gevolgd door Arcidiacono Arianna, Ita en de all-roundster Elma Devries van Nederland.

Puntenkoers heren was een ware thriller, 2 Fransen kozen onmiddelijk het hazenpad (Guyader en Sourriseau), Guyader deed al het werk en liet zijn teamgenoot de meeste punten nemen. Gevolg Sourriseau op 1, Guyader op rang 2. Nu als er in de ploegkoers 2 man weg rijden en (bijna) alle punten nemen wilt dat zeggen dat er weinig mensen met punten zijn voor plek 3.

Kwinten had al van voor het EK zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Al 2x een 4de plek op behaald (dacht ik). Heeft dan ook aan de teamgenoten gevraagd om een handje toe te steken indien mogelijk. Dat hebben ze dan ook geprobeerd, Maarten reed het gat terug toe op een ontsnapte Ingmar Berga, Ferre bracht Kwinten naar voor en liet het gat vallen zodat hij alleen naar de leiders kon en dus punten kon gaan sprokkelen.

Kwinten deed dat perfect, bij de leiders gekomen en direct enkele 2's en 1's binnengehaald. Kwinten haalde er zoveel dat hij aan 11punten kwam (wat behoorlijk veel is), jammer genoeg reed er nog één van de Italianen ook mee en tot grote ergernis kwam die ook nog is als eerste over de meet met exact hetzelfde aantal punten. Gevolg Kwinten 4e, Amabili, Ita 3e. Zo dicht is hij er dacht ik nog niet bij geweest. Zeer spijtig want heeft super gereden om zijn punten bij elkaar te halen.

Bij aankomst van de eersten bestond het peleton nog uit een 10-tal renners. Ferre zat hier nog in en kwam als 6e aan, had natuurlijk geen punten dus viel terug naar een uiteindelijke 11e plek. Maarten had al iets vroeger zijn cartouche verschoten om Berga te gaan halen en werd dan 20ste.

Als laatste dan de aflossingen. De Belgische dames kwamen allemaal samen bij het ingaan van de laatste ronde, uiteindelijk kwamen zij tot een 6e plek? Bij de heren was het een spannende wedstrijd met een laatste ronde sprint van 8 ploegen. Ferre deed de laatste ronde, hij ging over de meet in 7e positie, ik had de boeken (scherm) al bijna toegedaan,toch maar met één oog blijven volgen, was voor één keer ook goed gefilmd zodat je het ganse parkoer kon zien en ja ik zag Ferre opschuiven 6e-->5e als ze het laatste rechte stuk uitkwamen. De eerste keer tijdens dit EK kon Ferre die bocht eens naar behoren doorzetten, kwam helemaal buitenkant eruit en deed dan een dash naar de meet. Dash for gold kunnen we het niet noemen(hier waren de onverslaagbare Fransen) al mee bezig. 4man op een rij terwijl ze over de meet kwamen en Ferre zijn voet bleek de 2e langste te zijn. Goed dus voor BRONS voor de Belgen.

Nu is er nog iets gaande via de groene tafel. Spanje was gedeklasseerd wegens duw-en trekwerk. Spanje heeft daar beroep tegen aangetekend, dus nu is het afwachten. Indien Spanje wordt gedeklasseerd wie wordt er dan 3e....Duitsland... ze zijn er nog niet uit...

Geen opmerkingen: