zondag, april 13, 2008

Wilhelmshaven results

Vandaag een top dag voor het Belgische sportgebeuren. Tommeke,Tommeke wint de hel van het noorden. Het Orana - team waar 3 van mijn renners in hebben plaatsgenomen. Hebben in Wilhelmshaven hun eertse wedstrijd als team gereden voor de GBC.

Het begon op zaterdag met een "proloog" van om en bij de 10km. Grootste tegenstanders op papier waren het Powerslide Phusion team en het Subaru X -tech team van Pierdavide Romani.

Uitslag van die 10km:

1. Powerslide Phuzion International 11:51,07 Min
2. Orana Race Team 12:01,34 Min
3. Subaru X-Tech 12:19,65 Min

Uitslag resultaat en rondetijden.

Al bij al een redelijk resultaat al had het waarschijnlijk nog wat beter gekund met een betere voorbereiding. Opwarming was niet helemaal ideaal verlopen en daardoor na één ronde al "volle" benen bij sommige.

Zondag was het dan de marathon. Gelukkig hebben ze in het droge kunnen blijven rijden. Na ongeveer een 25km zijn Ferre en Wannes ontsnapt samen met Zamudio (Powerslide), Subaru en een Stadler lid. Deze groep bleven vooruit tot aan de finish. In de eindsprint hebben ze hun een klein beetje laten ringeloren door Zamudio. Ferre kwam iets te kort op de meet en weg overwinning. Wannes was mooi derde, van de rest van de ontsnapping was weining te bespeuren tijdens de eindsprint.

Maarten Swings heeft in de laatste 3km nog een uitval gedaan met Pascal Ramali (powerslide) om zo proberen alleen binnen te komen. Laatste km werden ze teruggepakt door het peleton. Daar werden treintjes gemaakt om de sprint aan te gaan door Stadler, Powerslide en Subaru. Er was ook een heel klein treintje met 2 juniors. Jore en Bart. Jore bracht Bart in positie voor de sprint en die heeft dan ook vlotjes het peleton gerold en kwam als eerste van de groep over de meet.

1. Nicolas Zamudio Powerlside Phusion
2. Ferre Spruyt Orana Race Team
3. Wannes Van Praet Orana Race Team

Officiële resultaten zijn er hier. Verslag door Subaru team vind je hier.

Volgende week in Bologna krijgen ze direct kans op herkansing op de marathon en op zondag op de piste en de weg. De renners staan er dus, hopelijk laten ze nog van die mooie dingen zien.

Nog nieuws van de medestagegangers. Suzanne Van Praet, dochter van Louis heeft in Brakel een mooie prestatie neergezet. Ze werd er 2de achter de "kanibaal" Hilde Goovaerts. Verslag skatepodium.

greets

Geen opmerkingen: