maandag, april 28, 2008

GG

Eén van de belangrijkste wedstrijden van het voorjaar is weer gereden. Persoonlijk zet ik hem iets hoger op de ranglijst als bv. een 3 pistes. Zeker de laatste jaren komen er meer goede renners, iedereen is al volop aan het skeeleren wat in 3 pistes niet altijd het geval is, het is op de weg dus weinig excuses (al is het wel niet zo breed natuurlijk).

Dit jaar ben ik zelf niet kunnen gaan (voor het eerst sinds lang), dus moet je het met de resultaten doen (die zeer snel online stonden) en van wat je van de renners hoort die me op de hoogte houden.

De belgen doen het meestal redelijk goed in GG. Dit kun je zien aan de resultaten van dit jaar maar zeker aan de resulaten van de voorbije jaren hier.

Nu dat de resultaten niet alles zeggen zie je aan de uitslag van de seniors heren al. Yann Guyader heeft daar ineens een 6e plek wat toch niet echt iets voor hem is. Blijkt dan dat hij vanalles heeft uitgespookt tijdens die 500m wat niet al te katholiek was en waarvoor hij uit de finale gehaald is. Skatepodium heeft er een verslag over, mijn versie was iets anders maar komt op hetzelfde neer...


Wie voor het 2de jaar op rij een schitterende prestatie neezet is Kwinten Tas. Wederom op het podium. Al moet het ook gezegd worden dat hij een schitterende ploeg achter zich heeft staan die voortreffelijk werk hebben geleverd, maar met flanellen benen kun je natuurlijk niet 3e worden! Verslag van Pascal Briand vind je hier.

Belgen worden toch nog wat onderschat blijkbaar :

“ I never did such a easy elimination race” . That was a nice way to say THANK YOU to me and Zamu. My pleasure JGross Geau is really good race, thanks to all the people that make this race happen and to all the referees for their great job. Thanks to Powerslide for the support. A belgium guy is 3rd in elite, between some man that do win or do medals at worlds "

Mooie prestatie dus. Ferre stond na 2 afstanden nog op de 6é plek en wou nog wel enkele plekken proberen op te schuiven, jammer genoeg werd hij genekt door de Duitse ploeg, die speerpunt Nico Wieduwilt vooruit in het klassement pushte. Verder werd Maarten Swings nog 17e.

Bij de seniors dames was er niks te doen aan de Colombiaanse dames die op doortocht zijn in Europa (zie hier en hier). Wel een mooie resultaat van Kirsten Vanlancker op de 500m (9e). Aan de resultaten te zien van de andere Belgen wordt ze één van de grote kanshebbers op de Belgische binnen 3 weken voor de sprintnummers.

Bij de juniors heren een "walk over" voor de juniors heren van Orana. Alle wedstrijden gedomineerd, even een paniek moment wanneer Bart zogezegd een Franse renner uit de wedstrijd geduwt had en een DQ kreeg. Nu achteraf alles toch terug rechtgezet, nadat de Franse renner zijn verhaal was komen doen. Via de Orana website vind je nog enkele foto's.

De Univé Skate-off in Heerde gaat Bart bij de seniors betwisten. We zijn benieuwd wat voor resultaat dat gaat geven. Er staan enkele serieuze kleppers aan de start.

Verdere knappe resultaten voor Belgen in GG:

miniemen meisjes : 1. Julie Bailly (RRZ)
miniemen jongens : 2. Florian Van den Saffele (ITB)
cadetten meisjes : 2. Vicky Jacobs (RRZ) en Vera Huys (Hev)
cadetten jongens : 3. Kevin Bailly (RRZ)

Voor de renners van RSC Heverlee Maarten Swings 17e, Ferre Spruyt 10e, Bart Swings 1e, Nicolas Klein 11e, Vandebeeck Yannis 17e. Bij de dames Vanlancker Kirsten 25e, Wouters Hanne 14e, Katia Klein 7e, Anneleen Swings 30e, Huys Vera 3e, Klein Christelle 23e.

greets

Geen opmerkingen: