vrijdag, maart 13, 2009

Doping cartagena + puntenkoers

Straffe tijden zijn het. Eerst het Lommers verhaal, nu zijn er in Cartagena een groep van een 18 renners die niet meer mogen starten wegens een te hoge hematocriet. Volgens Bill Begg op het bont-forum gaat het over oa wereldkampioen?? Andres Munoz en junior Oscar Cobo.

Over dezelfde renner (Munoz) is vorig jaar ook al een probleem opgedoken en blijkbaar hebben ze hem nu "bij zijne rekker!"

Ik kan mij niet voorstellen dat we zo ver gevorderd zijn als het wielrennen, maar meer controles en betere opvolging van de renners dring zich toch op. Valspelers moeten er uit gehaald worden en blijkbaar komen deze steeds uit dezelfde regio...

Het gezegde waar er rook is, is er vuur. Bewijst zichzelf nog maar eens...

De wedstrijd zelf, was snel 14'15", 4 man was op een gegeven moment ontsnapt, Ferre heeft met Bart in het wiel het gat gedicht en daarna de ronde aangetrokken voor de puntensprint. Daarna was het voor Ferre redelijk over. Waar Bart daarna nog uitkwam weet ik nog niet. Ook wie er gewonnen heeft blijft nog een raadsel. De verslaggeving die anders zo prima is, laat het deze keer wel wat hangen.
Het resultaat van de 500m is wel al binnen, via http://www.fedepatin.org/ . Zowel Ferre als Bart hadden wat problemen met de snelheid, maar dat is logisch aangezien ze nog niet veel op snelheid getraind hebben. Nu dat is normaal voor de tijd van het jaar. Conditie is goed dus, de rest komt wel. Vandaag 300m + afvallingswedstrijd.

Van zodra ik iets meer weet horen jullie het

Geen opmerkingen: