donderdag, januari 29, 2009

Haasrode training

Zoals beloofd iets over de training van de jongens. Maandag 26/1 was het weer wel nog eens goed genoeg om een training buiten te houden. Hebben er dan ook direct van geprofiteerd en stevig doorgetraind.

Voor ik het over de training heb even nog iets anders. Maarten, Bart en Ferre hebben hun onlangs een nieuwe hartslagmeter aangeschaft.

Bij deze hartslagmeter hebben ze ook een gps-module gekocht. Nu die gps module kan een grote hoeveelheid aan extra informatie meegeven. Zoals snelheid, hoogteverschil, afstand, whereabouts,...

Samen met de hartslaggegevens geeft dit een redelijk mooi beeld van wat er juist allemaal gebeurd is op training. Vooral handig wanneer je niet op elke training aanwezig kunt zijn. Ze hebben dit "machien" al een tijdje maar, door het slechte weer hebben ze nog niet echt spectaculaire waardes opgebracht. Maandag dus wel, vandaar men post natuurlijk (niemand wil training zien met een gemiddelde van 27km/h).

Heb dan even een print-screen van de snelheid van de jongens genomen. Totale afstand 35.25km met een gemiddelde van 35km/h. Laatste rondje even "de pees" erop gelegd, kwamen ze aan een gemiddelde van 44,3 km/h met een top van (na de bergaf pas) 51,3km/h. (grotere afbeelding vind je hier)

Knap extraatje is dat je met je gps-gegevens je route rechtstreeks kan openen in google earth (foto hieronder). Ben benieuwd wat dit gaat doen wanneer ze naar de US vertrekken en daar hun trainingen afwerken. Short-cut nemen is nu niet meer mogelijk (tenzij je op stop duwt natuurlijk:-). Grotere afbeelding

Tof nieuw speelgoed dus, zijn er nog maar juist mee bezig, maar ik hoop er veel informatie uit te halen, brengt wel wat werk met zich mee, maar uiteindelijk kan dit alleen onze trainingen ten goede komen. Hopelijk kunnen we deze ook gebruiken tijdens de wedstrijden, want dat is data die we nog niet hebben kunnen vergaren. Voor de marathons zal het wel geen probleem zijn, voor de piste- en wegwedstrijden willen ze nog wel eens lastig doen, terwijl het in 95% v/d sporten de normaalste zaak van de wereld is. We zien wel als het zover is.

Op dit moment ben ik in blijde verwachting van de training van vandaag, al zijn er sommige die het niet te nauw nemen met het tijdig doorsturen van hun gegevens!!!!

Slus

1 opmerking:

Wouter zei

tof speelgoed! Alhoewel je op mij kan rekening om zeker te zijn dat de boys gene shortcut nemen als ze hier komen trainen --> LOL
groeten daar!

Wouter