zondag, juni 08, 2008

Champs are tough!!!

"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them: A desire, a dream, a vision.
They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill."
By Muhammad Ali

De laatste dagen veel gelezen over winnen, wat er nodig is om te winnen en waarom sommige winnen en andere niet...

Dan kwam ik op het Bont-forum een post van Bill Begg tegen (die misschien meer laat zien dan er eigenlijk is) maar die toch een goed punt maakt.

" THE ONLY TIME SUCCESS COMES BEFORE WORK IS IN THE DICTIONARY "

"So why are the good skaters good, buy understanding the above, you may well get the drift, as apart from Technically correct, perhaps they work harder than others at the times when it counts."

Hetzelfde las ik dinsdag in de krant door ene Johan Museeuw, hier en daar een wesp op eten stond er wel niet bij, maar je maakt geen koerspaard van een ezel...

Dan om het verhaal af te maken las ik de blog van Paul VDB. Trainer van oa Sven Nys. Deze heeft zaterdag een wereldbeker wedstrijd in Schotland afgewerkt (6e) en bij het opbellen deze morgen om 9uur zat deze al op de fiets voor een volgende trainingstocht...

"Het scepticisme waarop hij stuitte toen hij amper twee jaar geleden begon aan de realisatie van zijn Olympische droom woog niet op tegen dat wat hem in deze – voor hem nieuwe – discipline op dit niveau heeft gebracht: talent, doorzettingsvermogen, trainingsarbeid, professionele omkadering, geloof in eigen kunnen, liefde voor zijn vak en vooral een grenzeloze ambitie om zijn grenzen te verleggen en om het beste uit zichzelf te halen."

Nu waarom deze post? Ik wil er vooral enkele mensen mee wakker schudden, zowel in men eigen club als daarbuiten. De verhaaltjes van sterke prestaties zonder afzien, zijn wel degelijk verhaaltjes! Je krijgt geen knalprestaties, je verdiend ze door hard werk en de goede ingesteldheid.

Over Renee is/wordt er veel gezegd, maar ze is voor het moment de enige coach die ik al ontmoet heb die,die gedachte in de hoofden van de atleten krijgt en daarom alleen al is ze een TOP - coach!

greets

Geen opmerkingen: