maandag, maart 10, 2008

Usa nieuws en meer van afgelopen weekend(s)

Ferre heeft afgelopen weekend (donderdag tot zondag) deelgenomen aan de March madness wedstrijd. Van donderdag tot zaterdag was het allemaal indoor te doen. Verse vernis op de parket en dus serieus knallen geblazen! Nu als buitenlander zit je altijd nog met het nadeel dat je niet de bochten kunt rijden zoals de Amerikanen. Ferre heeft dat nu ook ondervonden. Zen enige manier om een goed resultaat te rijden was gewoon vanop kop beginnen en proberen ze te lossen. Allemaal rondjes onder de 10s (op 100m piste), jammer genoeg waren er enkele die een lage 9s uit de benen kregen en zo altijd net naast het podium. In ieder geval een goed gevoel bij de wedstrijden binnen.


Zondag was er dan een marathon, Ferre 3e geworden. Gans de marathon bijna op kop gereden, de Amerikanen waren niet echt happig op overnemen. In de eindsprint genekt door het samenrijden van de "locals", maar toch een goed gevoel, conditie zit goed.


Zeer interessant om lezen is het E-book van Barry Publow. Dikke aanrader voor al de trainers. Alles komt een beetje aan bod. Training, koersen, plyo's, voeding, tacktiek,... kortom, een aanrader!! Meer info vind je op http://www.speedskatescience.com/. MAkkelijk online te bestellen, juist rekening mee houden dat je deze alleen op pc kan zien en alleen maar op die ene pc... Moet je op voorhand wel weten.

Verschillende blogs zijn natuurlijk ook geupdate. Snel overzichtje:

Op de blog van ZRC vind je enkele mooie foto's van de regiotraining in Zandvoorde die eigenlijk in Evergem was?? Provoost in volle actie!

Op de blog van Renee Hildebrand, zie je dat ze aardig wat sterren in huis heeft of gaat krijgen die haar training volgen. Contin, Dobbin en Mantia komen allemaal met haar meetrainen tijdens de wedstrijden van de Tampa classic. Ook gelezen dat ze naar alle waarschijnlijkheid een ander Europees land gaat coachen voor zowel Ek als Wk. Onze tegenstanders kunnen er alleen maar goed mee zijn...

Op de blog van Powerslide zie je hun nieuwe pakjes en de samenstelling van de ploegen. Knappe spalsh van de ploeg van Kwinten Tas.Hun nieuwe outfits zie je hier. Powerslide heeft wel een flink aantal gesponserde ploegen. Niet moeilijk dat ze al zoveel overwinning hebben in het nog prille seizoen.

Andrew Kraft zijn blog heeft het over het Stadler team. Zij hebben Mark Horsten aangetrokken. Hun ploeg is nu compleet.

Op het skeelerforum staat er een leuk artikel met ene Piet Schipper. Gaat over het succes van de Nederlandse schaatsers dat lanzaam aan het afnemen is (hoewel afnemen??) en de opvolging door de nieuwe Kramer(s) en Wust(s).

"Toch kiest de KNSB er juist voor om nu ook de jeugd steeds jonger centraal in één ploeg te laten trainen. „Ik bekritiseer dat”, zegt hij. „Als ze collectief een door de trainer opgelegd programma volgen, weet ik zeker dat je acht van de tien mensen kwijtraakt. En daaronder misschien de twee besten. Laat ze toch trainen in de omgeving waar het tot op dat moment goed gaat: in de thuissituatie, bij de clubs, in de gewesten. En laat de trainer daar aangeven wanneer iemand klaar is.”

Zoals je wel weet ben ik een fervent lezer van de blog van Paul VDB. Daar stond enkele dagen geleden ook een leuk en interessant artikel in over medailles en de vraag waarom België minder medailles pakt tov de ons omliggende landen.

totaal onvoldoende lesuren lichamelijke opvoeding op school, te lange schooldagen waardoor de sporttrainingen voor de jeugd altijd ’s avonds vallen en dus dikwijls beperkt zijn, te veel ongeschoolde trainers, onvoldoende en verkeerde scouting van jonge talenten, verkeerde werking binnen de topsportscholen, vermeende concurrentie tussen deze topsportscholen en de clubs, zelfs te weinig nationaliteitsgevoel.

Wel iets om eens over na te denken...

Als laatste nog de publicatie van de rollerbond. Bij de toelichting van de trainingen vind je enkele namen die aan de regio-trainingen mogen deelnemen. Gene paniek als je denkt dat je elitewaardig bent mag je ook nog meedoen???? De reden hiervan ontgaat me wel...

Genoeg voor vandaag, tot een volgende

slus

2 opmerkingen:

Jan Roel zei

Dag Jelle, ik heb het E-book van Barry Publow ineens besteld en gedownload. Heel wat interessante dingen, thx voor de tip!

Itachimaru zei

Daarom post ik het ook hé...