zondag, februari 10, 2008

TVM ploeg

Zoals zovele skeeleraars zat ik vandaag naar de exploten van de ijsschaatsers te kijken. Nu tijdens de reclame was er dan een filmpje over Essent met daarin de topschaatsers van de TVM-ploeg. Nu ben ik daarnaar op zoek gegaan en nog gevonden ook.


Als je daar nu naar kijkt als coach. Stel ik mij de vraag, trainen wij met dezelfde intensiteit? Met dezelfde gebetenheid, doorzetting, volharding,perfectionisme,(begeleiding),...

Dan is men antwoord simpel. Neen, dat doen we niet (nog niet). We trainen nog teveel met het gedacht, ik train om bezig te blijven in het tussenseizoen ipv dit echt als een middel voor het behalen van de vooropgestelde doelen te zien. Het kan altijd beter en ik denk dat voor de echte sportman dit filmpje een motivatie is om nog meer te focussen, beter en meer te trainen. Ik denk dat die motivatie en inzet een gegeven is waar iedere sporter naar moet streven.

Zalige coaches ook natuurlijk. Hoe kan je nu niet gemotiveerd zijn als er daar één of andere kerel je staat op te jutten! Zou voor minder.

M.a.w. er is nog werk aan de winkel. De maand maart komt naderbij en het kan nog altijd beter!

greets

7 opmerkingen:

Anoniem zei

hier in italie wordt er wel zo getraind :) groetjes kirsten

Arno zei

Natuurlijk ook niet onderschatten dat die mannen wel van hun sport leven...
Het budget waarover de TVM schaatsploeg beschikt is groter dan het subsidie en sponsorgeld dat er voor het skeeleren, langebaan, en shorttrack tesamen in België vrijgemaakt wordt.
Ik tel daar in één ploeg al minstens drie betaalde topcoaches, om nog niet over fysio, dokter, materiaalman, enz te spreken.
Bij mijn weten is dat meer dan er in heel België zijn.

En nu even om eerlijk te zijn uit persoonlijke ervaring: als er één type schaatser is dat lui is als het op de specifieke trainingen aankomt, dan zijn het toch wel de langebaners zeker.(afstanden, niet marathonrijders) Heb zelf een jaar in Heerenveen getraind, en wat die langebaners afwerken van ijsprogramma's...ik stel er mij vragen bij. Mooiste quote erover vond ik dan ook van Jacques de Koning: 'Trainen op langebaan is voor de talentlozen'.

Het is een heel mooi filmpje, maar volgens mij kan er qua FYSIEKE trainingsintensiteit, op welke moment van het seizoen dan ook, niets tippen aan skeeleraars.
Niet voor niets dat vele skeeleraars het na enige technische wijzigingen het goed doen op het ijs, maar dat het omgekeerde niet voorkomt. (en ok ja, olympische spelen zullen daar ook voor iets tussen zitten)
Mvg

Itachimaru zei

@ Kirsten:

Dan zitten ze wel met een probleem. Ze trainen al zo hard en ze kunnen het nog niet op een "faire" manier halen en dat wilt dan ook nog is zeggen dat er nog marge is... Ze gaan er aan!!

@ Arno:

"Lui" is tijdsgebonden hé. Als je Chad vroeger rond de piste zag rondlopen dacht ik ook wat nen tamme "kloot". Op de piste daarentegen heeft hij wel meer dan het tegendeel bewezen.

Als je ziet wat sommige van die mannen presteren is "lui" wel niet echt het juiste woord denk ik.

Ik denk dat je het aantal skeeleraars die het goed doen op het ijs wat overschat. Er zijn er verschillende die het proberen, maar niet iedereen heet chad of schneider...

Dat de overstap gemaakt wordt heeft natuurlijk te maken met ongeveer dezelfde bewegingen, spieren,...

Dat je niet meer ijsschaatsers ziet naar het skeeleren overstappen? Buiten OS, zit je nog met het probleem dat de top 5 van de nederlandse topschaatsers miljonair is en de rest en dikke pre opstrijkt. Waarom dan gaan skeeleren??

Filmpke zeer schoon en natuurlijk gemaakt door de marketing boys, maar toch indruk gemaakt. De gretigheid,intensiteit droop ervan af. Kunnen we altijd meer gebruiken. Als dat lui is mogen men renners lui zijn :-)

greets

Anoniem zei

trouwens jelle, vraagje... zin als het hier stage is van heverlee om enkele keren mee te trainen met Spinea? of liever alleen?
greetz kir

Itachimaru zei

Tja, valt te bezien. Als het slecht weer is zeker! Als het droog is gaan we waarschijnlijk in Margerha trainen, hebben ons vorig jaar al uitgenodigd. Zien we daar wel. Plezant als we weten dat het mogelijk is kunnen we nog altijd beslissen.

Jelle

Arno zei

Volledig mee eens. Lui is overdreven, en niet iedereen is een Hedrick, maar toch.

Misschien kan ik het beter anders stellen.

Volgens mij zijn er een pak meer skeeleraars die met veel minder middelen en ondersteuning toch fysiek sterker zijn dan toplangebaners.

Ik denk dat je mn punt hiermee wel snapt?

Hoe dit komt?
Zeg jij het maar Itachimaru, jij bent de skeeleraar :)

Groeten

Anoniem zei

ow, marghera is ook wel fun :-)
kirsten