dinsdag, februari 26, 2008

Cartagena verslag

Ik had beloofd om een update te doen over het reilen en zeilen van Ferre in Cartagena, Colombia. Nu zoals je ziet is dat niet helemaal gelukt. Vandaar een snelle samenvatting.

De post die er op de skatepodium website geeft al een deel weg over de wedstrijden in Cartagena. Colombia_regeert_in_Cartagena. Zelf met één van de beste renners ooit op skeelers (Joey Mantia) aanwezig. Nu de rede daarvoor is ook niet zover te zoeken.

Voor de Colombianen zijn dit niet gewoon wedstrijden ter voorbereiding van het aankomende "europese" seizoen. Bij hun telt dit mee voor selecties, punten voor het clubkampioenschap,eer en glorie van de renner/club/streek. Komt er nog eens bij dat de Colombianen met zen allen tegen de buitenlanders rijden. Lichtjes geholpen door de koersrechters.

Ferre bij de wedstrijden op de piste en weg niet kunnen doorstoten naar de finale. Gewoon teveel volk bij elkaar. Vb. reeksen afvalling op de piste (200m) 8 ronden??? Ferre op ronde 3 afgevallen. Zonder maar iets te kunnen doen. Komt er nog is bij dat de manier van starten bij hun iets anders is dan in europa(toch bij piste/weg wedstrijden). Wie eerst aan de lijn staat heeft de beste plek. Rest moet erachter maar plaats zoeken.

Verplicht van te rijden met handschoenen! Welke reden erachter steekt... Organisatie was ook niet alles. 2 de dag zijn ze gewoon vergeten Italianen, NZL, Ramali en Ferre te komen halen voor de reeksen. Kwamen aan op hetzelfde moment van de laatste reeks...

Dat het de Colombianen serieus is werd duidelijk wanneer de politie moest tussenkomen bij een dispuut tussen Harry Vogel en een vader van een Colombiaanse renner.


Marathon daarentegen was een goede wedstrijd voor Ferre. 13de geworden, Pascal Ramali (Zepto vorig jaar) was mee met de hoofdgroep. Ferre daarna met 3 renners ontsnapt en die geklopt in de sprint voor 13e plek. Foto's van Patincarrera.

Volgende wedstrijd van Ferre is volgend weekend de Inline March Madness!
greets

Geen opmerkingen: