woensdag, februari 06, 2008

Podium Organisatie

Voor het komende seizoen in Nederland zijn de wedstrijden in handen van een nieuwe organisatie Podium. Is ook de drijvende kracht achter de website skatepodium.


Nu is er een grondige herstructurering bezig binnen het wedstrijdskeeleren. Terwijl men vroeger een A,B en C groep had. Heeft men nu alleen nog de Heren en de Belofte. Men kan in de categorie Heren ook alleen maar inschrijven als ploeg.

Dit wilt zeggen dat men met min. 3 en max 5 renners mag zijn. Men spreekt ook van een leiderstrui en een ploegenklassement.

Totaal verschillende aanpak dus tov vorige jaren. Of dit een betere aanpak is dan de vorige zal de tijd uitmaken. Je kan de discussie hierover volgen op het skeelerforum.

Vraag blijft dan nog hoe wij met onze nationale ploeg aan die wedstrijden gaan kunnen deelnemen? VRB inschrijvingsgeld betalen? Hoe ploeg maken? Wat met renners die al in een ploeg in Nederland zitten? Kunnen die dan nog voor de nationale ploeg rijden? Individueel inschrijven kan niet meer. We kunnen natuurlijk bij de beloften rijden...

Van de baanwedstrijden die in het verleden toch wel zeer interessant, vind ik weinig terug. Eveneens voor de jongere garde is er niets terug te vinden. Veteranen allemaal in één groep. Komt dit wel allemaal goed...

Greets

1 opmerking:

Kevin zei

De prijzen voor het inschrijven van een ploeg zijn ook wel een beetje van de gekke kant.

892.5 eur incl btw (19%)

Dit geldt voor 5 renners (A heren)

Meer info:
http://www.podiumorganisatie.com/Prijzengeld.aspx