vrijdag, april 08, 2011

Geisingen race nr. 2

Met de race in Geisingen dit weekend start de 2e wedstrijd van het nog prille seizoen. De eerste werd gereden in het Duitse Berlijn. Een halve marathon. Foto (c)Skate-tv


Yann Guyader heeft deze wedstrijd op zijn naam weten te schrijven. Vooral tactisch  zeer sterk gereden. Parkoerkennis zal zeker hebben geholpen. Bart van 5e naar 2e plek in de laatste 200m. Sterk, maar te laat vertrokken. Volgende keer beter. Volledige uitslag hier. Team was sterk dus een serieuze opsteker voor de wedstrijden die nog moeten komen.  Via Skate-tv.de vind je nog enkele leuke video's van de wedstrijd.

Volgende wedstrijd is dus deze van Geisingen. Het niveau daar zal "redelijk" hoog zijn. 13 voormalige/huidige wereldkampioenen, waaronder "Silk" Lo Wei Lin en zijn vriendin Huang Yu Ting. De kans is dus groot dat het ronderecord dat staat op naam van Bart Swings 14"20 eraan gaat tijdens de Dobbin-sprint.


De volledige startlijst vind je hier. De jongens zijn daar nu de afgelopen week op trainingsstage geweest. De impact van het schaatsen is bij nader inzien toch iets groter dan ik "we" op voorhand gedacht hadden. Conditie is er natuurlijk nog wel, maar het goede skeelergevoel hebben, heeft nog wat tijd nodig. Is natuurlijk relatief als je 9"8 rijdt op de 100m en 14"81 op de vliegende ronde.

Na de wedstrijd in Geisingen volgt de wedstrijd in Gross-Gerau en vlak daarna gaan we nogmaals een weekje naar Geisingen. Tegen dan zouden alle "rare" gevoelen verleden tijd moeten zijn. Dat is tenminste de bedoeling.

Dus, stay-tuned voor updates op twitter of hier op de blog.

Ieps!!!

Geen opmerkingen: