zondag, april 10, 2011

Geisingen International race 2011, dag 2

Op dag 2 stonden nog enkele mooie wedstrijden op het programma. Een 500m en een 15km afvalling. Eerst op het programma waren de reeksen voor de 500m. Bart, Koen en Pascal zaten in dezelfde reeks en maar 2 renners gingen door naar de kwart finale. Pascal heeft zich dan als 3e laten afvallen. Koen, Bart en Ferre zaten in de kwart finales dus. Bart was de enige die bij de beste 2 in zijn reeks kon eindigen. Ferre en Koen werden allebei 4e.

Halve finale was Bart wat gehinderd in de start. Direct achtervolgen vanaf de start dus. Als je dan je 2 volle ronden in respectievelijk 14.4" en 14.2" doet, hoef je je niet te verwonderen dat hij nog bij de beste 2 geraakte. Bart dus in de finale tegen 3 colombianen. Munoz, Tobon en Causil.

Voor de finale verreden werd was er eerst nog een afvalling. Blijkbaar was er ergens een misse communicatie geweest want deze finale werd een pak sneller verreden dan gepland stond. De jongens waren natuurlijk nog maar juist klaar met eten. Gevolg was dat Ferre redelijk snel de wedstrijd moest verlaten wegens buikkrampen. Iets waar blijkbaar de ganse ploeg toch wat last van had...

Maarten heeft dan een hoop werk voor zijn rekening genomen. Op het einde was het Bart alleen tegen de Powerslide boys, Causil en Francolini (Alessio). Op 2 ronden van het einde, de gas opengedraaid en alleen Francolini bleef volgen. Munoz, Causil en Scott nog op 10 seconden gereden. Eindtijd was 21'44"799. Goed voor nog maar eens, een officieus wereldrecord.

Na deze overwinning was het klassement reeds binnen. 500m was nog maar een formaliteit. Bart wel wat gesandwitched tussen het Colombiaans geweld. Uiteindelijk toch nog 2e geworden nipt achter Pedro Causil.

De volledige uitslagen vind je hier terug. Toch nog enkele opmerkelijke resultaten weergeven van enkele van onze clubgenoten.

Hanne Wouters : 200m 16.528" , 500m 45"898
Yannis Vandebeeck : 200m 15.724" , 500m 44.511"
Katrien Hernalsteen : 200m 18.780" , 500m 49.9"


Gelijktijdig met de wedstrijden in Geisingen was er de eerste manche van de Europa Cup. Tot op heden nog geen uitslagen gevonden. Wel een verslagje op de site van ZRC. Op de site van RollerEnLigne staat een mooi intree-stukje over het 25-jarig bestaan van 3-pistes.

3-pistes is nog 2 weken weg. Eerstvolgende wedstrijd is het alom bekende Gross-Gerau. Sprint-cup en kriterium. De deelnemers hieraan vind je hier.

Nog een weekje trainen in eigen land gevolgd door Gross-Gerau en dan nog een weekje stage Geisingen. Druk,druk,druk,druk...

Ieps

Geen opmerkingen: