maandag, april 25, 2011

Gross-Gerau & stage Geisingen

Update heeft even op zich laten wachten. Het internet in het guesthouse in Geisingen is echt wel een ramp en dan ben je ook nog eens €20 kwijt. Kat in een zak dus, ben je daar op logies, geen internet nemen! Is amper goed voor mail na te kijken.

Gross-Gerau is nu al wel een dikke week geleden, maar degene die de resultaten nog niet gezien zouden hebben... hier dus! De bijhorende filmpjes vind je hier. Meest indrukwekkende blijft daar toch de finale van de afvallingswedstrijd.

Bij de heren liep alles bijna naar wens. Jammer genoeg valt Maarten uit op de 500m met een blessure aan de heup. Hopelijk is hij er in Heerde terug op volle sterkte bij.

500m legt ook een klein beetje het "mankement" van de baan in GG bloot, nl. het smalle parkoer. Op topsnelheid is het zeer moeilijk voorbijsteken. In de kwartfinale zijn ze allemaal in staat voor in de 41-40 seconden een 500m te rijden. Start is dus van levensbelang.

Puntenkoers was een maat voor niets. De reeksen waren buiten 1, allemaal op zeer hoog niveau. 7'20" ergens. Finale was een draak van een wedstrijd met name door de passiviteit van de Powerslide garde. Zo snel opgeven...

Afvalling daarentegen was een knappe wedstrijd om te bekijken. Mooi werk van de cadomotusploeg. Knap werk van Ferre als 1e man in het "gevecht" tegen powerslide voor de koppositie. Koen en Pascal voor het beschermen van Bart in het peleton. Bart natuurlijk subliem afgemaakt!

Rest van de club hebben het ook meer dan goed gedaan. Jammer van de valpartij van Els, Maarten en Yannis. Hanne deed het uitstekend met een goede 300 en 500. De jeugd deed het goed, ik ben benieuwd wat dit over enkele jaren gaat geven.

Buiten onze club, vond ik de prestaties van Niels Provoost echt wel top. Zowel op de 300m als op de 500m zit hij erbij. Vooral zijn goede 500m is een stap vooruit. Wordt leuk op het BK.

Voor de rest waren het vooral lange dagen, met heel veel series en halve finales enzovoort. Te weining finales waardoor de sfeer er niet meer was. Ook vind ik het nog altijd vreemd dat geen enkele Nederlandse topper aanwezig was in Gross-Gerau. Dat men daar de wedstrijd in Middelburg verkiest boven een wedstrijd die de afstanden, manier van rijden en intensiteit heeft van wat men in Heerde voorgeschreven krijgt over enkele maanden. Als Heerde mijn hoofdoel was zou  ik wel deze voorbereiding volgen. Koen Verwij gaat niet naar Heerde (denk ik toch) maar was wel in GG aan het knokken en vooral aan het knallen tijdens de wedstrijden. Zeer knap na zo een lange periode zonder topskeelerwedstrijden. Iemand die zeker gemist zal worden in Heerde. Hopelijk voor Nederland wordt er serieus uitgepakt op het EK in eigen land.

Na het GG geweld was het dus tijd voor een laatste trainingscamp in Geisingen (voor deze maand). Leuke piste, vooral supersnel. Zo snel zelfs dat je tijdens een interval training kan zeggen van, kijk deze 1500m (7,5) wil ik allemaal in rondjes 15" nog iets... en dat lukt dan ook gewoon. Op het einde van de 3 reeksen slaagt Bart er zelf in om er zo 5 helemaal alleen te doen, onder de 16". Kwestie van even uit te pakken.

Veel snelheid opgedaan dus, ook leuk dat je met nog andere renners kan trainen. DJ Nation,Tobon, Schwierz, ...

Goed en hard getraind dus, zouden dan klaar moeten zijn voor de wedstrijden die nog moeten komen. Heerde, EC Mechelen, BK, Rennes...

Voor af te sluiten even een klein rekensommetje 9"66 + 14"27 =  23"93... In theorie worden de 300's wel aantrekkelijk. Hoe ver de theorie nog van de praktijk staat wordt de komende weken wel duidelijk.
Onder het motto " Alles wat erbij komt is meegenomen"...

Ieps

Geen opmerkingen: