donderdag, april 08, 2010

Rijden op paraboolVia RollerEnLigne krijgen we ook de laatste dag van 3 pistes op ons scherm. Dag 1 en dag 2 kun je op de site bekijken.Waarom dan dag 3? Wel dag 3 toont dat zelfs "superstars" zoals Guyader fouten maken.

Het rijden op een parabool is op zich al een specialiteit. Voorbijsteken aan de snelheid dat die mannen rijden is helemaal specialisten werk. Als je bovenstaand filmpje doorspoelt tot minuut 8, dan zie je de laatste ronde van de seniors heren.

Contin op kop gevolgd door Guyader. Guyader maakt iets meer snelheid op het rechte stuk voor het ingaan van de laatste bocht en maakt dan de fout van direct te willen "duiken" om Contin voorbij te steken--> benen stilhouden --> contact zoeken met Contin--> aan de meet nog een plek verloren,waarbij hij wat geluk heeft dat zijn powerslide ploegmaat zich nog inhoud.

Fout die dus dikwijls gemaakt wordt. Op stage in Italiƫ zijn het de beginners die dit meerdere malen proberen voor ze naar goeie raad luisteren. Nu zie je maar dat het iedereen wel eens kan overkomen. Iets te gretig, iets te weinig vertrouwen, misschien te weinig ervaring op de parabool of niet gewoon om eens achter iemand te moeten rijden de laatste ronde... In ieder geval weer iets om aan te denken wanneer je volgende keer vollebak over de piste scheurt.

Slus

Geen opmerkingen: