vrijdag, april 23, 2010

Big weekend Nr. 2!

Het 2e grote weekend van het jaar start morgen. Voor de jongeren is het meer het 1e grote of 1.5 e weekend van het jaar. Voor de seniors is het vast en zeker het 2e weekend van het jaar, na de wedstrijden in Geisingen nu GG.

Met als groot verschil het aantal wereldkampioenen in GG is groter als in Geisingen (het aantal deelnemers ook). Scratch mijne zin over Joey, hij is dus wel degelijk in GG!

Voor de Belgen ook een belangrijke wedstrijd. Is eigenlijk de 1ste wedstrijd die op de selectiecriteria vermeld staan, waar iedereen aanwezig zal zijn. Bologna stond er ook op maar de aanwezigheid van Belgen was daar niet echt groot, moeilijk om dan een vergelijk te maken...

Vandaar dus zowel voor de "grote" als voor de "kleine" want-to-be a Belgium teammember, een belangrijke wedstrijd. Vroeger werd er al eens met de nationale ploeg gereden in GG, wat volgens mij het vergelijken en het inschatten van het kunnen van de wannabe's bemoeilijkte.

Tegenwoordig dus niet meer het geval de "kleine wannabe's " rijden gewoon in clubverband en daar is het dan dus mano a mano,... Wat volgens mij een reeël beeld geeft van wat die persoon waard is op dat bepaald moment.

Bij de seniors heren (vooral) is dit weer een ander verhaal. De meeste van de wannabe's rijden in één of andere ploeg. Jammerlijk gevolg daarvan is dan dat de uitslag misschien niet het potentieel van die renner weergeeft. Vooral voor de thuisblijvers of de mensen die liever in de biertent hangen dan naar de wedstrijd te kijken levert dit vaak verkeerde informatie op. Maakt de zaak er in ieder geval weer een pak complexer op.

Het Ek vorig jaar heeft ons dan wel getoond dat het teamwerk en het rijden voor iemand een belangrijke rol kan spelen in het behalen van het nodige eremetaal. Soit, we zijn aan het uitwijden. Voor degene die thuis zitten via de website van GG, kun je live met de webcam de wedstrijden volgen.

Morgen vertrek ik zelf richting Frankfurt, richting het mooie weer, wel met een auto vol met babyspullen, maar soit...

Hopelijk krijgen we mooie wedstrijden te zien met Belgen die de hoofdrol spelen!

SLus

P.S.: Bart heeft zojuist in Leuven de sportman van het jaar trofee gewonnen! Arehuups!!!

Geen opmerkingen: