maandag, april 26, 2010

GG dag 1 : Alles kaput fahren!!

Dag 1 in Gross Gerau start zoals jaarlijks met de 500m voor de senioren. Daarin een zeer goeie prestatie bij de dames door Hanne. Na de 300m waar ze al een goede vorm toonde,was het op de 500m een plek bij de laatste 10 (halve finale dus) waarin ze een snelle tijd neerzette van 45" rond. Goed voor een 6e plek. Als je dan het startveld aanschouwt een prestatie om u tegen te zeggen.

Bij de heren, Maarten in de kwartfinales eruit (27e), Ferre en Bart naar de halve finale, Ferre zijn start wat gemist, door de snelheid van de halve finale moeilijk voorbij te steken en werd dus 5e daarin. Bart werd 2e in zijn reeks na de snelle Munoz. Bart dus in finale, met 4 powerslide gasten, starten langs de binnenkant, koers was gedaan na de eerste meters, Munoz wat ingehouden en de rest van de PS boys waren er voorbij. Snelheid zo hoog dat er niks voorbij te steken was. Dobbin kneep op het einde de remmen nog toe om Francolini voorsprong te geven in het klassement. Kwinten kon hiervan profiteren en werd 2e en nam al een grote optie op een goede klassering.
Bij de jeugd was het voor sommige een eerste kennismaking met GG. Was dus wel even aanpassen en de "schrik" overwinnen. Simon ging even tegen de grond, maar kon snel weer aansluiten, om dan nog eens een "fantasieke" uit te halen. Werd 5e in het eindklassement. Nina werd 3e in haar 1e wedstrijd, uiteindelijk werd ze 4e in de einduitslag.
Tom maakte ook even kennis met het asfalt, maar kwam snel terug. Hij werd uiteindelijk 9e. Voor Katrien was het een eerste kennismaking met GG. Eerste wedstrijd zat ze goed mee vooraan (9e), daarna sloeg de schrik voor het vallen misschien wat in de benen. Een beetje aanpassen aan het aantal renners en volgend jaar gaat ze daar zeker de vruchten van plukken. Katrien werd 18e. Yannis werd in zijn puntenkoers 8e. In totaal werd hij 19e. Daarbij zat nog een kort bezoekje aan het gras op het middenplein.

Daarna was het de tijd aan de seniors. Hanne deed het weer voortreffelijk op de puntenkoers, op iets wat niet echt haar specialiteit is geraakte ze toch in de finale en werd daar 20e. In totaal behaalde ze de 15e plek.

Bij de heren hebben de cadomotus boys een "Cancellarake" gedaan. "Alles Kaput gefahrd"! Ferre in een ontsnapping met Rosero 7 punten genomen. Maarten die Francolini zijn punten gaat afsnoepen. Bart die op het einde gewoon de laatste 2 ronden blijft doorgaan, zo vlot de overwinning pakt en de leiding in het algemeen klassement. Powerslide met 10 renners nog niet in staat om een vuist te maken tegen 3 renners van cadomotus. Het was dus de perfecte race.

Toekomstige kampioen!!!

Foto's van fam. Dekeyzer. Meer foto's hier en volledige uitslag hier.

Later meer

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hanne reed een tijd van 44.805 sec, verbetering van het Belgisch record op de 500 m op de weg :)

Anoniem zei

idd Hanne proficiat!! goed bezig en houden zo!!
ik duim voor je!
groetjes kirsten VL