vrijdag, augustus 15, 2008

Olympics

Voor al wie van sport houdt, in welke vorm dan ook, is het een schitterende zomer. Met de olympische spelen op het programma is er voor ieder wel wat.

Zo ook voor mij dus, rond half 9 sta ik op om naar de verschillende nieuwsberichten te kijken. Een kleine tip, kijk niet alleen naar de VRT, bij de NOS en vooral de BBC zitten er veel betere commentatoren met een pak meer kennis.
Na de meeste hoogtepunten van de voorbije dag (nacht) gezien te hebben, probeer ik wat aan de verbouwingen te doen. Daarna is het etenstijd, programmeren van de video voor de olympische programma's op te nemen en natuurlijk skeelertraining. Eens dit gedaan is het de opgenomen programma's bekijken en facts nalezen op het net.

Zoals je dus ziet weinig tijd om dan ook nog eens mijn blog aan te passen tenzij om tien voor twaalf...

Zoals de rest van de wereld ben ik natuurlijk ook onder de indruk van de prestaties van Michael Phelps. Zonder grote tegenslag verbreekt hij het record van Mark Spitz. Nu niet meer of minder eveneens onder de indruk van de 2 Duitse jonkie's (21jaar) die op de team sprint een bronzen medaille veroverden waar men normaal oudere heren verwacht, Usain Bolt, Tirunesh Dibaba,...

Van de Chinezen kan men misschien niet helemaal hetzelfde zeggen. Iedereen heeft wel beelden gezien van wat men daar de jonge gymnasten aandoet. Daarbij blijft de vraag of het kindermishandeling is of men topsporters kweekt? Vandaag nog op tv, het verschil tussen de Chinese mentaliteit en de "westerse" mentaliteit. 8uur trainen op een dag ziet 90% van de sporters niet zitten, maar de Chinezen wel en met reeds 26 gouden medailles, 41 in het totaal zijn ze in ieder geval een sterke boodschap naar de rest van de wereld aan het sturen.

Nu die boodschap die hoor je bij zo goed als alle winnaars terug, Michael Phelps zwemt alleen al 75km per week en dit 365 dagen lang (voorbeeld schema), de Duitse jonkies zaten gedurende 3 jaar elke dag in het krachthok. Je kan het draaien en keren zoveel je maar wil, het komt allemaal op het volgende neer:

Hard work - determination - dedication

Met vooral de nadruk op het eerste! Hierover nog een passende quote van Vince Lombardi:

“The price of success is hard work, dedication to the job at hand, and the determination that whether we win or lose, we have applied the best of ourselves to the task at hand.”
Laterz

Geen opmerkingen: