donderdag, augustus 07, 2008

4

Yep, 4 weken nog tot aan het WK in het Spaanse Gijon. Dat wil zeggen dat er nog een 2 weken "stevige" trainingen op het programma staan waarna we de 2 laatste weken gaan "taperen", zodat we aan de start van het WK komen in uitstekende conditie. (dat is het idee tenminste)


Over het WK gesproken, één van de deelnemers voor de US Keith Caroll Jr. heeft zijn eigen blog en spreekt daar over het "daily life" tijdens residency. Iets wat me wel opviel in één van zijn posts was het volgende:

"Next was something that was never mentioned last year: the idea of tapering for the world championships."


Dan hebben we het toch over het ooit grootste en beste land in het skeelergebeuren... Iets verder staat er wel iets wat de jongere garde van de US toch wel siert:

"Last year the USA team finished fourth overall in total medals, third in gold medals. But Joey literally won half of our total medals, a number that the rest of us she be ashamed of."

Er zijn er andere bij team USA...Ben benieuwd naar de resultaten van deze gast, als hij rijdt zoals hij schrijft gaan we er misschien wel mooie dingen van zien (horen in mijn geval).

Als vaste bezoeker van mijn blog (hmm) heb je misschien al gemerkt dat ik nogal vaak bepaalde zaken uit de blog van Paul Van Den Bosch haal. Indien die nog niet tussen je favorieten staat zeker doen, staan leuke "bevindingen" op waar hij zijn visie op geeft zoals het volgende:

‘België besteedt 30 miljoen euro aan de topsport. Dat is in vergelijking met andere landen veel te weinig.’ J.Rogge

VDB gaat niet akkoord met het idee dat er te weinig geinvesteerd wordt in topsport. Nu in het skeeleren is er wel wat nood aan meer investering, dat hoeft dan nog niet eens allemaal $dinero$ te zijn. Ik denk dan aan het openstellen van bep. faciliteiten voor de elites, bijscholingen voor de trainers, jeugdwerking,...

Uiteindelijk moet ik hem toch weer gelijk geven met zijn volgende quote:

"Talent and training, that’s what it’s all about."


En zo komen we weer aan het einde van een post...

Geen opmerkingen: