zondag, september 16, 2007

No gang signs, please...

Nog eens een update!

Dit weekend wordt er weer wat afgeskeelerd! Er was de marathon in Duluth. Tot over enkele jaren was het nog een WIC marathon. Vandaar ook dat er enkele toppers aan de start kwamen. Misschien dat de "10.000$ bounty" door K2 geschonken aan degene die het 9 jaar oude record van Chad Hedrick (op 80mm wielen gereden)van de tabellen veegt! 57 minuten 18 seconden! Werd wel gereden met een rugwind van 20km/h.

Aan de start dus verschillende toppers, waaronder wereldkampioen marathon Joey Mantia.

Resultaat:
1. Diego Rosero 1:04:46.9
2. Joey Mantia 1:09:41.4
3.Julian Rivera 1:09:42.8

Mantia bijna 5' aan zijn broek gesmeerd! Gewoon vanop kop uit de wielen gereden. Jammer dat Rosero ziek werd vlak voor het wk. Had de dingen wel spannender gemaakt! Lees hier het verslag van de Inline Planet.

Dames:
1.Brigyte Mendez: 1:24.37.7
2.Jilleanne Rookard 1:27:35.0
3.Sara Sayasane 1:27:37.0

Ook bij de dames was het Colombia boven. Klein "Belgisch" succesje met Sara Sayasane op plaats 3.

Foto's en nog een verslag via Peter Doucet en teamrollerblade.

In het Franse Ponttarlier (FIC) was het weer eens prijs voor Yann Guyader. Hij won voor Thomas Boucher en Mathieu Boher. Bij de dames was het Nicole Begg voor Laetitia Lebihan en Jessica Gaudesaboos.

Of ze dan ook het eindklassement wint weten we nog niet. In ieder geval een mooie prestatie.

Vandaag dan ook een wedstrijd in Duitsland voor de GBC. Deze wordt gereden in Rheine. Hier staat het klassement van de GBC op 12.06.2007. Ferre staat daar nog bovenaan maar ik dacht dat Nico Wieduwilt dit ondertussen had overgenomen. Van zodra ik resultaten krijg zet ik deze op de blog. Kwinten en Bart Meulders gingen daar ook deelnemen.

Op skatepodium is er een artikel verschenen met Jan-Martien van de Wetering.
Ik ken hem nog van toen hij juist begon met het coachen van de nationale ploeg. Met mannen als Mark Tuitert, Roel Van Hest, Frank Woltman...

Hij geeft in het inteview een reactie op de kritiek die er in Nederland is op Desly Hill.

"Van de Wetering schuift de kritiek op de bondscoach van tafel en hamert op zelfreflectie: “Topsporters hebben voor zichzelf een bepaalde route uitgestippeld. Als ze vervolgens niet komen waar ze heen willen, dan heeft een ander het gedaan. Ik vind dat zulke rijders eerst in de spiegel moeten kijken. Wat heb je er zelf aan gedaan?"
bron: Interview Skatepodium


Misschien iets wat er in eigen land dan ook gedaan moet worden. Want rara ook in eigen land is er kritiek. Hoe kan het ook anders, bondscoach zijn in België is gewoon een nachtmerrie, als de coach dan al eens geen domme dingen doet, dan zijn het de ouders die klagen, zijn het de ouders niet dan is het één of ander comité, is het geen van al deze dan vind wel één of andere renner een manier om keet te schoppen!

Zo zijn ze in Nederland ook bezig met bepaalde bedragen te publiceren die Desly Hill zou krijgen. Met nadruk op zou!!!

Kunnen we in eigen land ook doen! Nu we toch de Nederlanders aan het nadoen zijn, eerst brief schrijven en dan bedragen fantaseren... BIC gonst terug van activiteit dus laat u volledig gaan!!!


Dit gezegd zijnde is het nog een kleine 3 weken voor we onze "siesta" inlassen en daarna aan het nieuwe (winter)seizoen beginnen.

Om te eindigen nog even iets helemaal anders... Je kent de films wel zoals Batman, Superman, Fantastic Four, Spiderman---> MaRvEl comics, hebben nu volgende van hun strips uitgebracht en ziet er goed uit!!!!!
Ironman


Greets tot één van dezer...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi Jelle,
Hoezo er is kritiek op de coach?

Itachimaru zei

Ik zou wel graag hebben dat je wanneer je een reactie plaatst je naam achterlaat of mail... Dit om te voorkomen dat er weer mensen zijn die de boel willen opstoken.

En ja er is kritiek op de bondscoach, maar dat komt blijkbaar samen met de job. Is niet mijn taak om dit te rond te strooien. Ik haalde het gewoon even aan omdat in Nederland blijkbaar hetzelfde aan het gebeuren is, of omgekeerd