donderdag, augustus 04, 2011

5x goud!

Wegens internet problemen  de laatste dagen van de piste dus niet online geraakt (kleine ramp dus...). Als dan de telefoon nog eens berichten begint te versturen van "verbruik:... extra kosten:....". Paar dagen blind vliegen dus. Gelukkig de wedstrijden wel live kunnen volgen, anders was de ramp compleet geweest!

Ik ga het dus niet meer over de piste wedstrijden hebben. Al moet ik wel nog even enkele prestaties onder de aandacht brengen.
  • Bart zijn punten/afvalling was van een andere planeet. Meer kan je daar niet over zeggen. Wedstrijd was super hard en dan zie je hem nog een keer of 10 zijn bril goed zetten of gewoon met de handjes op de rug zich laten meedrijven... Video hier.
  • Bart zijn 1000m op dag 3 was een voorbeeld van wat vertrouwen doet. In de halve finale tot en met de laatste bocht in voorlaatste (geslagen) positie blijven zitten. In de finale zit hij ook op een plek waar hij zonder de voorgaande wedstrijd nooit zou gezeten hebben. Misschien niet echt een voorbeeld van hoe je een wedstrijd moet rijden, tenzij je Bart Swings heet natuurlijk... Video hier.
  • Juniors A heren die een super aflossing rijden en gastland Nederland gesteund door helft van het publiek naar plek 2 verwijzen. Video aflossing
  • Jore die vooral op de 500m een super sterke indruk achter laat door vanop de kop gewoon iedereen naar huis te rijden. Op de 1000m zie je dan weer super ploegwerk van Tim Sibiet en Jore die tot 3x toe een Italiaan afhoudt. Wel iets om aan de kindertjes te tonen. Video 1000m
  • Juniors A Dames die met hun twee een bronzen plak pakken tijdens de ploegkoers. Video hier.
Piste dus gedaan en we hebben het super gedaan met onze al bij al kleine ploeg. Start van de weg dus en regen...


Op zich was dit een goed moment geweest om de blog aan te passen, maar MOEST even een spelletje kaart verliezen...

Vandaag dus wedstrijd op een parkoer dat naar mijn mening op niets trok. Lange rechte stukken, 2 grote bochten, weinig overzicht,... Kortom had er mij meer van voor gesteld. Wat wel een aangename verrassing was is de winnaar van de 200m bij de senioren. 


Mooie techniek, goede frequentie, super zithouding (al dacht ik dat hij iets te snel zijn voet gooide). Loseba Fernandez van Spanje een meer dan verdiende winnaar!! Video

Het wegparcours leek er redelijk makkelijk uit maar de 1e lange wedstrijd maakte al direct duidelijk dat het een zwaar ding is. Door de regen van gisteren was het vandaag 2x een afstandswedstrijd (punten en afvalling).  Rond 11uur begonnen we dus met de puntenkoersen. Jore reed daar een verdienstelijke wedstrijd, maar werd jammer genoeg op 1 punt vierde. 


Bij de heren was het een beetje afwachten wat de concurrentie zou uitdokteren om Bart van de overwinning te houden. Veel idee zat er blijkbaar niet achter, want het werd een "makkelijke" overwinning voor Bart. Ferre en Maarten deden het ook goed op de wedstrijd. In de aanval gegaan nadat Bart veilig weg was en dan ook nog de eindsprint gepakt en ingeleid. Uiteindelijk worden ze 8e en 10e. Video

De afvalling volgde dan later op den dag. Bij de juniors heren een jammerlijke val van Siemen Tas. Hij heeft dan nog knap kunnen terug komen, maar de goede benen waren er dan natuurlijk aan... Ik vond dat je het aan de renners zag dat ze reeds één lange koers in de benen hadden. Volgens mij had Jore het anders nog wel beter gedaan en de zeker de Zwitser bedreigd nadat die toch wat kopwerk gedaan had in de laatste ronde. Brons was al bij al nog een mooie beloning voor 2 goede prestaties van Jore. 

Bij de senior dames schoot Nele eens uit haar slof. Uiteindelijk werd ze juist 4e. Op de meet geklopt voor brons. Jammer want het was wel verdiend geweest. Op de marathon kan ze het nog eens proberen. 

Voor de tweede maal dan vandaag ook de senioren in actie. Yann Guyader had zich gespaard voor deze wedstrijd door 's morgens de punten niet mee te rijden. Bij de Belgen kwam Wannes in de ploeg ipv Maarten. Over de wedstrijd is er niet zoveel te zeggen. Veel geduw en getrek om vooraan te geraken, zoals altijd. Wannes en Bart even bijna verrast door het "achterop komende verkeer". Wannes wordt er dan door een Nederlander flagrant uitgetrokken (16e). 

Ferre had duidelijk nog last van de benen tijdens de wedstrijd en het was voor hem harken om vooraan te geraken. Uiteindelijk wordt hij 12e. Bart was weer gewoon Bart (Gilbert). Rustig meegaan in de groep, met de handjes op de rug naast de 3 Fransen komen rijden wanneer de laatste afvallingen een beetje "dangereuse" werden. Laatste 2 ronden de koppositie op gedrongen, tegen 90% naar de laatste bocht vlammen en dan de "gas volledig open draaien. Resultaat--> gouden medaille nr 5! 


“You were not born a winner, and you were not born a loser. You are what you make yourself to be.”

Geen opmerkingen: