dinsdag, augustus 30, 2011

Dag 1 WK!!

Dag 1 van het wk zit er al op (dag 2 komt eraan binnen 2 a 3 uur). De dag vroeg begonnen met de reeksen 300m. Door de verplichte overschakeling van Jore naar de seniors kwam alleen Niels bij de junioren aan de start.

Niels plaatste zich voor de finale en werd daar uiteindelijk 10e met een tijd van 25"608. Ik moet toegeven dat ik een beetje verrast was door zijn prestatie. Ik dacht dat hij het iets moeilijker ging hebben met de hobbelige baan. Niet dus!! Een goede prestatie die veel beloofd voor de wedstrijden op de weg!

Jore kwam dan bij de senioren in actie op de 300m. Hij werd uiteindelijk 20ste met een tijd van 25"469. Bij de junioren had hem dit plek 8 opgeleverd.

De juniors heren hadden dan ook nog de afvalling voor de boeg. Daar kwamen Siemen en Tim voor BelgiĆ« aan de start. Kan over de wedstrijd zelf niet veel zeggen, wegens niet gezien. Mediacoverage van het WK is "tot op heden" het slechtste dat we de laatste jaren gehad hebben. (Zeker in vergelijking met Heerde/Zwolle). Ze werden  respectievelijk (Tim) 16e en (Siemen) 22e. Bij de top 8 zat maar 1 europeaan (Melis) en deze is dan eigenlijk nog maar junior B. Hopelijk kan de rest van Europa het tij wat keren de volgende dagen.

Daarna de grote wedstrijd. Op papier Bart zijn "grootste" kans om te winnen (al heeft hij vorig jaar het tegendeel bewezen). Reeksen gingen vlot voor de jongens en dus allebei door naar de finale. In de finale van in het begin een hoog tempo (leek niet op scherm, maar blijkbaar kunnen beelden bedriegen...zie video).

Eerste paar sprinten waren wat aftasten en alle favorieten namen punten. Vlak na een sprint van Bart (wanneer anders) gaan Guyader en Francolini op pad. Ze blijven toch een sprint of 4 weg en daar ging de alarmbel toch al een 1e keer rinkelen. Ferre heeft daar dan zijn job gedaan. 3 ronden vollebak op kop gereden om Bart in de buurt van die twee te krijgen, waarna Bart het laatste gat zelf toe reed en ineens doorging voor nog wat punten. Ferre zijn kaars was toen wel uit en viel dus af.

Bart nam nog wat punten en ik had het nog maar juist gezegd (getwitterd) of er viel een Koreaan aan! Typische tactiek van de Koreanen. Wat bijna ook lukte. Wel degelijk alarmbel 2 die afging (ni alleen bij mij denk ik). Met nog 2 ronden te gaan kom Bart over de ontsnapte Koreaan en NZL gevlogen, om zich dan bij het ingaan van de laatste bocht lang binnen te laten passeren door de Spanjaard Paxti. Uiteindelijk maakte het niet uit 1e of 2e (tenzij voor het WR??).

In ieder geval, Bart brengt voor het 3e jaar opnieuw een wereldtitel terug naar Belgiƫ. Het was close, maar uiteindelijk toch gelukt. Het viel ook enorm hard op dat iedereen op hem reed, waardoor hij misschien iets teveel werk moest opknappen om een eventuele ruimere zegen te behalen (al klagen we niet natuurlijk :-) ).


Morgen opnieuw koers. Benieuwd of de Amerikanen dan wat op het bord gaan zetten. Kan haast niet anders. Voor morgen verwachten we Mr. Mantia op de voorpost. Vandaag was hij nog niet echt in goede doen. Hier onder nog 2  filmpjes gemaakt door Witchert Hoekert voor schaatsen.nl. Je kan hem ook volgen op twitter, altijd wel iets leuks te lezen!!


Geen opmerkingen: