zondag, juli 31, 2011

"Third time's the charm"

Na 2 "mislukte" pogingen op de afvallingswedstrijd in Oostende en vorig jaar in San Benedetto gisteren dan eindelijk de welverdiende overwinning behaald op de afvallingswedstrijd.


Veruit de mooiste wedstrijd om te winnen van de 3, met alle toppers aanwezig. Het was niet de makkelijkste wedstrijd. Met de slechte startpositie, was het bikkelen om vooraan te geraken.


Eénmaal vooraan geraakt met hun drieën was het bijna onmogelijk om vooraan samen te blijven. De aard van de piste en het toch wel agressief wedstrijdverloop maakte het moeilijk. Nederland startte op kop met 2 renners en hebben het tempo bepaald gedurende gans de wedstrijd. Met de moeilijkheid van de piste was dit op zich een verstandige keuze. Hoewel men de lijn van de juniors A, (waar Ruurd Dijkstra ongelooflijk veel kop deed en toch een medaille pakte), niet helemaal kon doortrekken met toppers als Guyader, Francolini en Swings.

Uiteindelijk werden Ferre en  Maarten 9 en 11. Het verloop van de wedstrijd voor de Belgen was iets te rommelige om van een perfecte wedstrijd te kunnen spreken. Vandaag een nieuwe kans, juist jammer dat de   startplek wat nadelig is voor de toch wel moeilijke piste. Reeksen hadden hier voor ons wat beter geweest, maar soit "het is zoals het is".


De afvalkoers van de juniors A was ook een mooie. Tim Sibiet was misschien niet direct de verwachte winnaar, maar wel een mooie! Siemen Tas eindigde de wedstrijd als 4e, maar er werd later wel een DQ achter zijn naam gezet. Volgens mij wel terecht, maar aan het resultaat van Tim had dit mijns inziens weinig veranderd, hooguit de Zwitser of de Fransman die een medaille (ander kleurtje) had gepakt. Mooie overwinning van iemand die al meerdere malen zijn kompanen aan medailles geholpen heeft. Dik verdiend!!!

Bij de seniors dames had Nele het moeilijk als enige dame zonder ploegmaten in het veld. Vandaag zal het waarschijnlijk al wat makkelijker gaan om zich een goede plaats te zoeken in het peleton. Anke reed ook alleen maar reed een zeer verdienstelijke wedstrijd. Het is duidelijk na haar goede 300m dat de piste in Heerde haar goed ligt. Misschien wel goed voor een medaille op de 500m vandaag??? Hanne haar 2e 300 was wat minder dan haar 1e waardoor ze enkele plaatsen verloor. Nu ze heeft nog voldoende kansen om haar capaciteiten te laten zien.

Bij de juniors A toch even vermelden dat Arne Derobaix zo een 5' voor hij moest starten nog even snel ging liggen. Als je dan ziet dat hij 27"018 rijdt, dan had hij misschien wel een pak dichter bij het podium gestaan (erop?). Jore deed wat van hem verwacht was en pakte zijn 1e medaille op het Ek (vandaag nog 1?).  Niels werd serieus onder druk gezet door de Fransman en daardoor verliep het minder vlot en viel hij uiteindelijk enkele plekken terug. Op de weg zal hij er zeker terug bij zijn en van terugval gaat er dan niet veel sprake zijn.

Bij de seniors heren, had Bart al voor de afvalling de concurrenten op scherp gezet door een goede tijd op het bord te zetten. Uiteindelijk was hij hier snelste Belg, wat toch een prestatie is aangezien het sprinttalent dat er bij de junioren A rond rolt. Ronald Mulder won de 300, wat voor mij toch een beetje verrassend was. Ik had ze wel in de medailles verwacht, maar een titel had ik pas op de weg gezien. Nu uiteindelijk zijn die jongens (en andere Nederlanders) de enige full time prof's op het ek. Neemt natuurlijk niet weg dat die prestaties er al enkele jaren zaten aan te komen. Het enige jammer aan de zaak is dat we de jongens niet meer op het Wk in actie gaan zien. Zou leuk zijn om de beide Mulders daar nog eens aan het werk te zien...

Nu nog even met de go-cart rijden en dan terug naar de wedstrijden in Heerde.

Ieps

Geen opmerkingen: