zondag, april 19, 2009

Univé Domburg

1ste wedstrijd voor het Univé klassement in Domburg is gisteren gehouden. Met Ferre in Colombia (meer later daarover) en de 2 NZL-se ploegmaats nog op voorbereiding was het aan Maarten en Bart om de kleuren te verdedigen.

De race verliep niet echt vlekkeloos, Maarten kreeg in het midden van de wedstrijd af te rekenen met een los onderstel. Even moeten stoppen om alles terug vast te zetten en dan achtervolgen natuurlijk, dan verloor hij ook nog eens een wiel. Maarten had van die achtervolging dan toch niet zoveel last, want enkele ronde voor het einde ontsnapt hij samen met Roy Boeve en Sjoerd Huisman. Deze bleven zo een 200m voor de groep uitrijden.

Laatste ronde is Bart vanuit het peleton op zoek gegaan naar de vluchters, Sjoerd zag het gevaar en is toen Bart op 10 m was zijn sprint begonnen. Sjoerd haalde het dus voor Bart en Roy Boeve, Maarten op 4.

Volledige resultaten op mylaps. Let vooral op de snelste rondes Bart rijdt een 1'48" , de rest van de tijden liggen een stuk hoger 1'54". Met maar 2 man was dit al zeker een geslaagd optreden. Met iets meer geluk konden ze mischien zelf met de overwinning naar huis. Volgende keer opnieuw proberen, dan zijn ze al met 3.

Slus

Geen opmerkingen: