vrijdag, april 24, 2009

GG best race in Europe!!! (deel 1)

Een weekendje Frankfurt dat weer maar eens een geweldig succes werd. Geweldig weer, goede bekwame koersleiding (tenzij op de afvalling), veel renners van hoog niveau, veel belgen die deelnamen. Kortom alles wat een topwedstrijd moet hebben. Met alle respect voor 3-pistes maar op dit moment komen ze nog niet tot aan de enkels van GG, ook al hebben ze meer deelnemers...

Hieronder een korte samenvatting vanuit mijn standpunt over de wedstrijden. Voor foto's en andere media moet je bij de gespecialiseerde site's zijn. Skatingsisters heeft er een hoop, toch ook even de aandacht vestigen op bildimpressionen deze hebben een hoop video's online staan die je kan bezichtigen (alleen firefox en registreren). Ook Skate-TV zal naar goede gewoonte enkele knallers van video's online plaatsen binnen enkele dagen.

Seniors heren:

Zeer sterke bezetting met enkele wereldkampioenen (Cifuentes, Francolini, Dobbin, Saggiorato, Zangarini,Amabili, Swings :). Schitterend weekend voor de Cadomotus renners. Niet alleen Bart met 2 overwinningen maar ook Ferre met teamwerk en dan nog een 4e plek op de puntenkoers en 5e in totaal, Maarten die op de afvalling getackeld werd door de scheidsrechters die ineens besliste zonder camera te werken, deden het super. Kwinten had ook een goed weekend met een 4e plek in het algemeen klassement en een sterke ploeg die zijn duit in het zakje deed. 

Voor Wannes was het nog even wennen aan de senioren categorie (toch op dit niveau), enkele schoonheidsfoutjes die genadeloos worden afgestraft, want iedereen rijdt hard. De laatste wedstrijd heeft hij dan toch zijn goeie vorm kunnen laten zien met een 10e plek op de afvalling.De aflossing was ook voor de Cadomotus boys en de bijkomende 10km voor de GBC wedstrijden was nog maar eens voor 1.Bart,2. Cifuentes, 3. Amabili. Dat was dan de 3e keer dit weekend dat Bart tegen de grote namen de overwinning uit de brand sleept. Het is dus wel degelijk al mogelijk.   

Voor de nationale trainer moeten de zaken toch al wel enigszins duidelijk zijn. De wedstrijden in GG geven een reeël beeld mee van EK of WK wedstrijden. 5 km in 7'03" --- 10 km in 14'26" zijn geen tijden die je op het BK vindt of elitetrainingen...

Uitslagen : Sprint, Kriterium, Staffel

Afwezigen op GG en renners die misschien ook wel meedingen naar een EK/WK plek waren Jasper Corne en Jens Maertens. De laatste was wel ingeschreven maar zit naar alle waarschijnlijkheid nog in Florida. Hij heeft daar tijdens 3-pistes meegedaan aan de Tampa classic, als Belgisch kampioen? in de reeks van 17-24. Jammer want in de reeks Pro/Elite was er met Mantia, Dobbin, Vogel en Botero een deelnemersveld op hoog niveau en een mooie waardemeter voor de geleverde prestatie, zijn tenslotte renners van dit kaliber waar je het moet tegen opnemen tijdens de internationale wedstrijden of EK/WK's.


Foto copyright van Express Digital Graphics Inc.

Meer foto's van Jens vind je hier en verder door ook nog enkele. Resultaat van het outdoor gedeelte en hier van het indoor gedeelte.

Juniors heren:

Bij de juniors heren veel Belgen in de voorste gelederen, Niels Provoost deed het goed op de sprintcup, knappe prestatie daar ook van Arne zijn ploegmaat. Bij de wedstrijden voor het kriterium was Jore de man om in het oog te houden. Hij werd uiteindelijk 2e, maar volgens mij had hij gewoon minimum 2 van de wedstrijden kunnen en moeten winnen. Heeft zeker de kwaliteiten (hebben we al genoeg gezien), misschien wat meer geloof in eigen kunnen, want hard skeeleren kan hij zeer zeker (vraag maar aan de ploegmakkers van vorig jaar). Met Siemen Tas heeft hij ook iemand die hem kan bijstaan tijdens de zware wedstrijden.  

Ook in deze wedstrijd tegenstanders van niveau de Portugees was zeer actief en speelde het "spel" slim. De Colombiaan speculeerde nogal op zen sprint maar dat was helemaal geen slechte keuze. Er was nog één iemand die we over het hoofd hebben gezien, Oscar Cobo is ook junior maar deze was actief en reed mee bij de seniors en werd daar 6e in het algemeen klassement. Wordt een moeilijke klant in september...

In Heerde op de Univé Skate-off wordt het voor vele een rematch, deelnemers vind je hier.

Uitslagen : Sprint, Kriterium, Staffel

Junior/senior dames:

Was/is een beetje een ramp. Anke Vos was de eerste Belgische op plek 9, weliswaar met maar 1 plek in de top-10. De rest van de dames waren enkele plaatsen achter waarbij sommige met moeite een top-20 plaats behaalden. Bij de seniors dames was Britta de eerste Belgische op plek 25. Hieronder vind je de resultaten. Ik hoop dat de dames het snel wat beter kunnen doen--> misschien al in Heerde volgend weekend.

Uitslagen Senioren: Sprint, Kriterium, Staffel
Uitslagen Junioren: Sprint, Kriterium, Staffel

Deel 2 later deze week ergens

Slus

4 opmerkingen:

Anoniem zei

kmag nog altijd laten zien dak nen belg ben he... en het had helemaal niks te maken me belgisch kampioen... gwn een pakske me de nationale kleuren so dont worry...

Jens

Itachimaru zei

Je mag natuurlijk laten zien dat je Belg bent. Is gewoon een feit dat opvalt wanneer je naar de foto's van de Tampa Classic kijkt en hier ineens het pak van onze nationale kampioen in beeld ziet.

Jelle

Anoniem zei

who cares :) gwn een pakske van een paar jaar geleden, khad niks anders van mijn club...kvon het nochtans een goei idee, de belgische kleuren laten zien en laten zien in welke club dak rij..meer is er echt ni aan de hand..geen drama van maken... en Geloof mij ze weten niet da het een belgisch kampioen pak is, btw ze vonde het wel een schoon pak, en ze vonden het ni erg dak de belgische kleuren droeg in een amerikaanse wedstrijd... dus trek het u ni aan... alleen wij, de belgen weten da het een pakske is van de nationale kampioen...
dus... dont worry! ;)

Jens

Itachimaru zei

Hey Jens,

zorgen maken doe ik daar niet over hoor, drama van maken al evenmin. Was gewoon een opvallend feit dat je niet direct verwacht wanneer je naar foto's van de Tampa Classic kijkt (zoals hierboven reeds gezegd).

Welke reden je daar voor hebt, maakt me totaal niet uit.Je kiest zelf in welk pak je rijdt. Dus doe het daar nog goed en laat ze maar eens zien wat de Belgen kunnen.

Jelle