woensdag, april 29, 2009

GG bis


Foto Skeelerhuus

2de deel dus van het GG verslag:

Scholieren (junioren B):

Ook in deze categorie een hoop volk (62). Jammer genoeg daardoor ook enkele zware valpartijen. Nietemin toch wel enkele knappe prestaties. Mathias Vosté reed naar een knappe 3e plek in de eindstand. Reed constant vooraan in de groep, daarbij moet je dan nog rekening houden dat hij nog maar juist terug op skeelers staat, knap gedaan! Ook een mooie prestatie was die van Kevin Bailly, als 1e jaar scholier zat hij gewoon vooraan mee te rijden de wedstrijd mee te bepalen. 

Yannis maakte kennis met het minpuntje dat er soms in GG naar boven komt. Veel volk= valpartijen. Als je dan eens op de grond gegaan bent is het een natuurlijke reflex om je achteraan te plaatsen, waar het natuurlijk nog gevaarlijker is... Nu na enkele wedstrijden lost dit zichzelf normaal wel op. 

Uitslagen heren : Sprintcup, Kriterium, Staffel

Bij de dames was het vooral de Duitse Alisa Gutermuth die het ganse gebeuren domineerde. Voor plaats 2 en 3 was het zeer spannend. Delphine Verburgh, kwam 1 puntje tekort tegen de Italiaanse Piazza Arianne. Goede prestatie dus van Delphine, maar ook van ploeggenoot en 1e jaar Sandrine Tas. Zij werd 4e. Ook Vicky Jacobs en Vera Huys deden het naar behoren. Onze groep bij de scholieren is er één die kan meedingen op Europees niveau, wat alleen maar perspectief biedt naar de toekomst!

Uitslagen dames : Sprintcup, Kriterium, Staffel

Bij de jugend categorie was er een zeer knappe prestatie van Ellen VDC. Af en toe nog wat krachten verspeeld en hier en daar een schoonheidsfoutje maar de laatste wedstrijd was de kers op de taart en pakte ze mooi de eindoverwinning.

Haar ploeggenoot bij de Jugend jongens had minder geluk. Arno Bailly lag op een podiumplek bij het ingaan van de laatste bocht, hij was eigenlijk zeker van podium, maar een val in de allerlaatste bocht gooide roet in het eten. Hij mag toch terugkijken op een sterk weekend.

Uitslagen dames: Kriterium, Staffel
Uitslagen heren: Kriterium, Staffel

Bij de Schuler A heren was er nog een deelname van één van men renners Simon De Keyzer, die ook last kreeg van het val-syndroom. Tijdens de eerste wedstrijd gevallen en daarna voorzichtiger te werk gegaan. GG heeft veel voordelen voor de beginnende renner; wordt op de weg gereden, veel deelnemers, goede organisatie. Eén van de nadelen zijn de valpartijen die er elk jaar zijn, waarbij men soms "ne schrik" oploopt. Meestal verdwijnt die snel genoeg, maar soms zijn er renners die er hun ganse carriere last van hebben.

Uitslagen dames: Kriterium
Uitslagen heren: Kriterium

Bij de Schuler B dames was het ook voor Nina Duchene haar eerste kennismaking met GG. De eerste wedstrijd was ze goed voor een 3e plek. De andere 2 plek 7 en 6. Wat vooral opvalt aan de wedstrijden voor de jongste in GG zijn de zeer korte wedstrijden (1000m, 500m en 300m). Zijn afstanden die we niet echt gewoon zijn. 

Uitslagen dames: Kriterium
Uitslagen heren: Kriterium

Bij de jongste categorie Schuler C,  een knal prestatie van Tom De Keyzer op de 100m massastart. Hij haalde daar een 2e plek, jammer genoeg was hij op de driedubbele afstand ten val gekomen en zo dus een goede klassering gemist.

Uitslagen dames: Kriterium
Uitslagen heren: Kriterium

Zoals reeds gezegd een geslaagd weekend, schitterend weer en schitterende wedstrijden, met mooie winnaars. Alvast 1 datum voor te onthouden is die van volgend jaar 23.25-4-2010!!

Slus

Geen opmerkingen: