zaterdag, september 16, 2006

Wk- eindrapport

Hier en daar duiken er eindrapporten op over het WK.
Speedskaters

Nu ik was niet in Anyang (werken :-) ) maar ik heb het wel geprobeerd zo goed mogelijk te volgen. Hoewel sommige mensen zeggen van niet, vind ik dat het europese skeelerniveau toch achteruit gegaan is. Kijk naar de medailletabel en dan zal je zien wat ik bedoel. Geen europees land in de top-5. Hoe lang is dat al geleden?? België staat er ook nog op dankzij de prestaties van Wouter. Die toch bewezen heeft bij de snelste mannen over de kortere afstanden te horen! Nog eens proficiat daarvoor. Kwinten heeft zijn "minder" goed EK toch omgezet naar een schitterend WK. Met enkele serieuze uitschieters (5e,7e) en gewoon goede wedstrijden te rijden. Ferre had een iets of wat minder WK in prestaties. De vorm van het EK was er misschien niet helemaal, maar ook het tikkeltje geluk (2x geklopt in puntensprint) was er niet.Toch had hij een goed gevoel op de wedstrijden (bij beste 20e op 60 deelnemers!) is toch niet zo slecht,maar goed dat zijn dan punten voor het volgend jaar beter op te doen.

In ieder geval als je EK en WK resultaten bekijkt denk ik dat Ferre en Kwinten wel de mogelijkheid hebben om samen botten te breken. Als we nu alleen nog is een coach vonden die onze renners liet samenwerken, dan zou er misschien nog meer inzitten.

Waar het probleem hem volgens mij ook zit is in de voorbereiding. Bijna alle landen komen samen om het WK voor te bereiden. Hoeveel "elite-" trainingen zijn er dit jaar geweest?? GEEN! Voorbereidende trainingen voor het WK? GEEN! Welke landen deden dit wel? Italië,USA,Colombië,Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland,...

Nu voor de gebrekkige teamvoorbereiding hebben we het nog niet slecht gedaan. Tuurlijk vraag je je af of we nog niet meer uit de kast hadden kunnen slepen door ons beter voor te bereiden. Misschien gaat het ons dit jaar niet helpen, maar zou voor volgende jaren toch zeker een stap vooruit zijn.

Bij de seniors dames zei Nele het zelf al in één van haar dagelijkse verslagen op haar website "het WK is het EK niet, het gaat er 5km/u sneller" Nele was er eerste jaar senior en heeft niet altijd evenveel geluk gehad in haar wedstrijden (valpartij, mis gesprint). Zij gaat nu dit jaar eens van het schaatsen proeven in Nederland. Of dit dan ook haar skeeleren ten goede gaat komen zal de toekomst wel uitwijzen. Ze wilt in ieder geval een gooi doen naar OS 2010 en ik wens ze daarbij veel succes toe!

Maaike heeft haar ook kranig geweerd en heeft toch enkele mooie resultaten uit de brand gesleept. Spijtig dat ze niet haar prestaties van het EK kon evenaren dan was ze nog wat dichter bij het podium geraakt. Ze botste natuurlijk op een nieuw fenomeen van Chile, die iedereen het leven zuur maakte (en gewoon te hard reed!).

Het WK zit erop, tijd voor iedereen om zich te bezinnen voor het volgende seizoen, ik zal het in ieder geval ook doen en hopen dat we er volgend jaar de vruchten van kunnen plukken. Als we dan tenminste geen "(trainers)/bestuursleden" tegenkomen die de boel om zeep helpen.

Geen opmerkingen: