zaterdag, januari 08, 2011

Ek allround laatste dag

Bart moet vandaag aan de slag op de 1500m in Collalbo. Zijn laatste optreden. Bart start in de 2e rit tegen de Tjech Milan Sablik. Als je naar de startlijst kijkt, zie je dat Bart veruit het minst goede PR heeft staan op de 1500 (5s achter nummer 2). Nu die tijden zeggen niet zoveel, zijn tijd is gereden in Eindhoven en zo een 3weken geleden. Bart gaat hopelijk terug een PR rijden en dan zien we wel waar hij uitkomt in dit deelnemersveld.

Missie is dus nog steeds bij de top-18 te komen. Wordt een lastige klant:

  • 21ste: Sablik CZE          +0.62s
  • 20ste: Schneider GER    +0.63s
  • 19e: Mikhailov BLR       +0.86s
  • 18e: Cieslak POL          +1.72s
  • 17e: Brodka POL          +3.38s
Moet dus minimaal 1.72 goedmaken op de Pool Cieslak en iets minder op de andere mannen. Wordt dus moeilijk aangezien de 1500m nogal kort is. Die misslag op de 500m lijkt ons een beetje zuur op te breken. Met een tijd van 38.46 op zijn 500m stond hij nu op plek 19 met +0.18 achter op Cieslak. 

Niets aan te veranderen natuurlijk. Wordt gewoon terug knallen en zien waar we uitkomen. Niet vergeten dat we hiervoor eigenlijk niet getraind hebben. Niet specifiek ten minste. Wat we kunnen nemen we mee en dan zien we volgend seizoen wel hoe we dit "schaatsen" verder gaan aanpakken.

Wichert Hoekert heeft voor cadomotus de beelden van gisteren online gezet. 

500m
5000m

Advies Rintje Ritsma (mijn moeder was ooit lid van zijn fanclub??? De beer ven Lemmer :-)) en Anni Friesinger-Postma.

Wel enkele opmerkelijke uitspraken van de experten:

"Meer en meer schaatstrainers maken de overstap naar het skeeleren om de schaatstechniek aan te leren" Rintje

"Ik kan wel goed skeeleren", Anni

Mart Smeets begon dan nog over Mantia die aan het vliegen is over het ijs. Het wordt uitkijken naar zijn eerste tijden. Al heeft hij natuurlijk ook het voordeel dat het direct tijden in Salt Lake City zullen zijn. Volgens Shane Dobbin gaat hij vlotjes rond, dus ben benieuwd...

Wel leuk dat er veel aandacht is voor Bart, ook het skeeleren wordt positief in het daglicht gesteld. Vroeger werd er zelf niet over gesproken en werd het zeker niet aangeraden om te doen als je wou schaatsen. Blijkbaar hebben Parra, Chad, Cheek, Sanfratello en Contin toch al wel een invloed gehad op het "ouderwetse" schaatsmilieu. Raar toch als je weet dat er op het WK in Colombia 52 deelnemende landen waren. Hoeveel nemen er deel aan het Wk schaatsen...

Met de positieve skeelersfeer die er hangt is het nu nog juist wachten op Sven Kramer die zegt dat hij die skeeleraars allemaal aan gort rijdt... Op skeelers! :-)

Laters

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is buitenijs vandaag. Normaal rij je een goeie 1500 als je per ronde 1 seconde verval hebt. Maar dat is theorie voor binnen. Dus het kan nog es verrassend worden. Hoor net dat er veel wind staat dus dat zal ook nog es aanpassen worden. Voordeel van Bart is dat hij bijna altijd op buitenijs traint en die omstandigheden al op training krijgt. Dit in tegenstelling tot de rest. Nu zijn de Tjechen en Polen daar ook gewoon aan. Alleen Nederland heeft zoveel overdekt ijs.
Dirk

Anoniem zei

Vergelijken van WK schaatsen en WK skeeleren is appels met peren vergelijken. Als je kijkt hoeveel landen er op OS zomer of OS winterspelen zijn, is er maar een derde van het aantal landen op de winterspelen. Landen als (ik zeg maar) Oeganda krijg je nooit aan de start op een ijsbaan terwijl op WK's skeeleren Indiê wel vertegenwoordigd zijn. Nu was het bobsleeteam van Jamaica een mooie uitzondering op die regel. Dirk

Anoniem zei

Over de hele lijn een geslaagd toernooi voor Bart. Hij mist de snelheid en explosiviteit in de start maar dat is een kwestie van maanden. Mijn mening is dat hij(indien mogelijk ivm studies) op snellere banen zal moeten trainen. En trainen met bijv een sprinter zou m ook sneller maken op de langere afstanden. Dus blijven harken op het natuurijs van Eindhoven maakt m mss wel sterker maar ook trager.