woensdag, januari 05, 2011

EK Allround in Collalbo

Binnen 2 dagen start het Ek in Collalbo. Bart heeft zich op de valreep kunnen plaatsen voor dit Ek door tijdens de New Years Race in Erfurt onder de 6'48 te duiken (6'43). Ferre reed 6'56 en gaat het op het einde van de maand nog eens proberen op het ijs van Berlijn. Door onder de 6'50 te rijden zou hij zich eveneens qualificeren voor de world cups.

Nu dat is allemaal voor later deze maand. Vrijdag begint Bart dus aan het "ijs-hoofdstuk", met het EK.

Het ziet er wel strak uit! Als nu de tijden nog strak zijn, dan komt dat dik in orde. Voor het moment hebben we maar 1 startplek bij de heren. Als Bart erin slaagt om bij de beste 18 renners te komen, dan zijn er voor volgend jaar 2 plekken voor de Belgen. Als dan Ferre en/of Wannes nog de benodigde tijd rijden, zijn we vertrokken voor een Belgische invasie in het schaatsen :-).

Ondertussen zorgt al dit geschaats voor een bijkomend "probleem" in de voorbereiding. Winter is normaal het moment om de basis voor het nieuwe skeelerseizoen te leggen. Door Bart zijn goede prestaties moeten we rekening houden met wedstrijden voor het schaatsen (Calgary World Cup, Moskou World Cup, Salt Lake City??). Dit maakt het iets meer ingewikkeld om een goede verdeling te zoeken.

Positief is natuurlijk de interesse van Sporza. Blijkbaar weet men ineens wie Bart Swings is op de Reyerslaan.  Hopelijk is de toon nu gezet. Ook voor het skeeleren!

Laters

Geen opmerkingen: