vrijdag, mei 22, 2009

The will to win is important, but the will to prepare is vital!

En die is zeker aanwezig, gisterenavond een redelijke training afgewerkt. Een opdracht van 24km op de piste van Kessel-lo (400m baan).De bedoeling was van een ronde versnellen een ronde uitrusten. De ronde uitrusten werd tegen een snelheid van 35km/u gereden. Het algemeen gemiddelde van de oefening kwam uit op 38.9km/u. 

Het echt indrukwekkende gedeelte kwam zoals zo vaak op het einde. Na 37 min ronddraaien op de piste kwamen we aan de laatste maal versnellen, signaal dus om nog eens alles uit de kast te halen.
Laatste ronde (400m dus) van Bart in : 28"87 --> 49.9 km/u, Ferre in 29"80 -->48.3km/u !!

Nu moet je al maar eens proberen om onder de 30" te rijden op de piste, laat staan na 37' stevig labeur, "ni gemakkelijk ze..."

Bij deze dus de voorbereiding op het EK en/of world games op gang geschoten. In de voormiddag hadden ze er al een duurtocht op zitten van 45km (op skeelers). De resultaten van de afgelopen wedstrijden komen dus niet "dankzij hun schoon ogen", maar een trainingsarbeid om U tegen te zeggen.  

Komt er nog eens bij dat het behoorlijk druk wordt door het aantal wedstrijden : 

24/05 Regensburg (GBC)
31/05 Besancon (FIC)
01/06 Bk Marathon
14/06 Dijon (FIC)

Trainen,wedstrijden,trainen,wedstrijden,... Natuurlijk niet vergeten op tijd eens te rusten :-)

Slus

6 opmerkingen:

Anoniem zei

misschien een raar vraagske en nevens de kwestie maar ik wist anders niet aan wie gesteld. Weet jij misschien welke muziek ze op skatetv gebruiken op de video's van ondermeer de halve marathon van Berlijn? Trouwens...ik volg jullie trainingen zo af en toe via je blog en ik moet zeggen...indrukwekkend! Maar inderdaad, niet vergeten te rusten zo af en toe. En doen jullie je duurtrainingen niet op de fiets?

Itachimaru zei

Heb er geen idee van. Best dat je eens mailt daarvoor. Wanneer het mogelijk is proberen we zoveel mogelijk te skeeleren. In de winter en op regendagen wordt er natuurlijk wel gefietst, maar je inspanningen moeten altijd van langere duur zijn en er is nog steeds een verschil tussen beide dus proberen we meer te skeeleren.

Greets

arjansmit zei

Zeker indrukwekkend. Mooi dat we ook een klein inkijkje krijgen hoe de mannen tot hun grote prestaties komen! Vraagje van mij: bewuste keuze om de duurtraining voor de intervaltraining af te werken? Niet kwaliteit prioriteit geven boven kwantiteit, om zo de kwaliteit nog hoger te kunnen leggen??

Anoniem zei

ik begrijp wel dat je zo veel mogelijk sportspecifiek werkt maar is in verband met de belasting van de bovenbenen in een duurtraining het niet raadzamer om toch langer te gaan fietsen? Om zo dan het lichaam de "rust" te geven tijdens een training? En wat die muziek betreft... ik ga ff proberen te mailen. Grtn jutlandskater

Itachimaru zei

@ Arjan: Het is inderdaad de bedoeling om een groot trainingsvolume te verzetten de komende weken met dan "hopelijk" binnen een 4tal weken de kwaliteit van de trainingen op een hoger niveau te krijgen, zodat we helemaal kunnen fijntunen naar het EK en World Games. Juist jammer dat er zoveel wedstrijden tussen zitten waar er ook nog prestaties verwacht worden. Daardoor is het altijd wel aanpassen en niet mogelijk volledig je ding te doen, maar we zullen wel zien op het EK of het een goede manier van werken was/is.

@Jutlandskater:
Voor hun is dit rust. Ze zijn door hun trainingsvolume in de winter al zo gewoon van deze afstanden te rijden op een veel zwaarder parkoer, dat het hun bij wijze van spreken "geen moeite kost". Valt ook snel op als je ziet dat er renners waren die dit niet gewoon zijn, die op het einde van wat de bedoeling was een extensieve training te zijn, toch op hun tandvlees zaten. Indien de mogelijkheid er is proberen we altijd te skeeleren.

Greets

Jelle

Jan Roel zei

Ik zag ze rijden gisteren in Kessel-Lo..., Jawadde... via deze weg nog eens bedankt voor alle zware trainingen, zowel haasrode winter als elders en ook gisteren weer, al deden wij maar 1/2 van de 24 km en wat :-) trager...