dinsdag, mei 12, 2009

3 wheels---> BK???


Met het oog op het BK van komend weekend en de activiteiten op verschillende fora , 2 over het al dan niet toegelaten zijn van 3-wiel frame's, heb ik de vraag gesteld hoe het hier zit in België...

Het Belgisch reglement zegt het volgende:

Art. 4. Uitrusting van de renners

a.   Skeelers

1.    De skeelers mogen niet langer zijn dan 50 cm .

2.    De maximale diameter van de wielen wordt bepaald door CEC. Alle verdere aangelegenheden die niet in het reglement zijn bepaald dient men zich te beroepen op het CEC-reglement en daarna het CIC-reglement


Wat zegt dan het CEC-reglement:

Art. 21 - Competition uniform
Maximum diameter of wheels 110 mm (100 mm for cadets). Skates have a maximum amount of 6 wheels.

Waar is dan al de commotie rond? Het CIC-reglement zegt het volgende:

Art. 20 - Skates
skates having a minimum of 4 wheels and a maximum of 6 wheels. Diameter maximum of 110mm and the skate must not succeed 50cm in length.

Hoe zit het dan voor het BK? Volgens het reglement wordt in 1ste instantie het CEC-reglement gevolgd dus zijn 3 wielen toegelaten!  Wedstrijden georganiseerd door CIC zitten dus wel met het 3-wiel probleem.

Nog een feit dat dankzij het bekijken van de reglementen nog eens naar voren kwam is de diameter. 110mm wielen zijn pas toegelaten vanaf de junioren categorie, dwz dat men 100mm wielen mag gebruiken in al de andere categorieën (wegens niet anders vermeld).  Of dit nu aangeraden is in de jongere reeksen of niet het is wel toegestaan. Sommige misschien eens beter de reglementen bekijken...  CIC-reglement, CEC-reglement en BK-reglement.

Marcello Bresin van Speedsk8ers.com heeft nog een mooi stukje geschreven over "judges", waar jammer genoeg maar al te veel waarheid inzit. Je kunt het stuk hier lezen. Ik hoop maar dat het dit jaar op het Bk niet verloopt zoals het afgelopen jaar (300m op een natte piste, hoewel Zemst het nodige reliëf heeft blijft dit nog steeds levensgevaarlijk en een aanslag op de rest van het seizoen waar men allemaal hard voor gewerkt heeft!)

QUOTE SpeedSk8ers : "Their candid white uniform should represent purity, cleanliness: it’s definitely not the case."

Laters

Geen opmerkingen: