vrijdag, november 09, 2007

Mededeling VRB

Ontvangen via mail vandaag ,maar al enkele weken beslist en een wel verspreid feit onder de verschillende clubs. Renee Hildebrand haar contract met de VRB wordt niet verlengd.

Mail VRB aan de clubs:

"De zoektocht naar een nieuwe trainer die eind 2006 begon, leidde de Vlaamse Rollerbond naar de Amerikaanse coach Renee Hildebrand die in de voorgaande jaren in ons land al enkele waardevolle stages had gegeven.

Tussen VRB en Renee Hildebrand werd een overeenkomst gesloten voor de begeleiding van onze renners, op het EJK 2007 en het WK 2007 als coach, op het EK 2007 als kinesist. De mogelijkheid bestond om de samenwerking te verlengen.

De Vlaamse Rollerbond heeft nu beslist de overeenkomst met Renee Hildebrand niet te verlengen. De reden daarvoor is een aantal praktische problemen, een reeks minder goede elementen in de evaluatie door atleten en beleid en bijkomende extra-sportieve elementen.

De Vlaamse Rollerbond houdt er evenwel aan Renee Hildebrand te danken voor haar vernieuwende inzichten zowel op het vlak van trainingstechnieken als op het vlak van de motivatie van de renners en wenst haar het beste in haar toekomstige ondernemingen.

Intussen wordt getracht om op korte termijn voor (een) nieuwe trainer(s) te zorgen zodat de elitewerking niet in het gedrang komt.

Met sportieve groeten

Herman Laureys
sporttechnisch coördinator

Vlaamse Rollerbond vzw
016 89 60 81
www.rollerbond.be
"

Toch nog even op terug komen. In de mededeling staat er dat er minder goede elementen waren in de evaluatie door enkele atleten. Welke atleten?? Ik heb het "geluk" 2 atleten bij mij in de club te hebben die met Renee gewerkt hebben, van hun hoorde ik dat er geen advies, mening gevraagd was. Ik stel mij de vraag of er wel degelijk één van de junioren gevraagd is om zijn of haar mening over Renee??? Ik denk het niet...

Nu ,Wouter heeft hier ook zijn "mening" over het ontslag van Renee gepost ( lager) . Nu voor Wouter maakt het ganse nationale coach gebeure op zich niet zoveel uit. Hij gaat ondertussen al verschillende jaren mee, hij zal het nu wel stillekes weten zeker... :D. Heeft het dit jaar anders meer dan bewezen.

Neen, er moet niet over gezeverd worden de "minder goede elementen" moeten aan de zee gezocht worden. Dezelfde mensen die Frank Fiers zijn brief lieten schrijven, hebben ook de minder goede elementen op papier gezet. Het is de Zandvoorde-clan die Renee niet langer wenste en dit is dan bij deze volbracht. Stel mij dan nog juist één vraag, als Renee dan toch niet voldoet als nationale coach waarom "en masse" naar Florida gaan? Misschien voor in de zon te liggen, het weer in België was deze zomer niet het van het...

Ale soit, heb er al genoeg over gezeverd. Tijdperk van onze eerste buitenlande coach is voorbij (Johnny kan die titel misschien overnemen als de communautaire gesprekken zo verder blijven gaan). Tijd voor een nieuwe/oude coach. Hopelijk gaan we dit nu iets minder lang laten aanslepen, want laat ons eerlijk wezen voor de jonge renners die hopen/trainen voor een EK/WK selectie is dit alles behalve bevorderlijk!

Tune in next week --> "Het leven zoals het is: Het Belgische skeelerlandschap"

mvg

Jelle Spruyt

P.S.: De Surfer's Push-up's waren zelf in het zwembad te zwaar, klein probleempje met de ademhaling...

Geen opmerkingen: