zaterdag, oktober 13, 2007

Rustperiode gedaan??

Vanaf zondag 14 oktober (morgen dus) beginnen we terug met trainen. Tot en met de Allerheiligenvakantie zal dit voornamelijk in de zaal zijn en tijdens de week proberen we eens een andere sport uit (zwemmen, lopen, klimmen, ...).

Op de inline planet staat een artikel van Julie Glass. Dit gaat over het inbouwen van een rustperiode in het skeelerjaar. Buiten het feit dat er een rustperiode wordt ingebouwd, staat er ook nog iets nuttig in. Het maken van doelen voor het volgend jaar. Hoe klein deze ook zijn, van volgen met het peleton tot wereldkampioen worden. Deze helpen je om toch dat extra rondje/sprintje te doen nodig om je doel(en) te bereiken.

Dat in gedachte houdend zijn er al enkele renners die me wat gevraagd hebben over grondoefeningen en consorten.. Wel hieronder vind je er enkele:
Morgen begint dan ook direct de eerste wedstrijd van het "nieuwe" seizoen. In Tienen staat er de eerste manche van het Vlaams Brabants jeugdcriterium op het programma. Overlaatst zei iemand mij wie volgens hem de personen in het skeelerwereldje waren die vooruit wilden. Iemand die zeker aan het "lijstje" moet worden toegevoegd is de "Familie Decoster". Samen met de Vlaams-Brabantse clubs zorgen ze nu al enkele jaren voor een ideale instap voor de nieuwkomers naar de competitiesport! Deze 4 dagen wedstrijdsport zijn een ideale mix voor het aankweken van competitiegevoel, maar toch wordt het speelse (techniek) niet vergeten door de verschillende parkoer-wedstrijden.

Al te vaak wordt er geklaagd over het materiaal en de faciliteiten, nu deze laten inderdaad vaak de wensen over, maar initiatieven zoals deze gebeuren nog veel te weinig. Wedstrijden zijn enorm geslonken of worden op te kleine schaal georganiseerd. Te weinig aandacht wordt besteed aan de "hogere" categorieën. Hoe vaak zien we de "top" van België het nog tegen elkaar opnemen? Het hebben van de laatste nieuwe wielen/frames/boots zal dit probleem niet verhelpen. Iedereen ziet wel hoe fel de reeksen zijn verkleind de laatste jaren...

Vandaar men doelstelling: 1. Proberen meer volk naar het competiegebeuren te krijgen (zoals elk jaar), 2. De renners die ik coach hun doelstellingen helpen behalen (zoals elk jaar), 2. Bart Swings kloppen in de 1 ronde afgeloste sprint indoor (nieuw van vorig jaar),...

Eén van de initiatieven die in het buitenland worden ondernomen zijn de clinics die we hier ook hebben overgenomen met oa Renee Hildebrand. In Colorado Springs hebben 67 renners zich 3 dagen geamuseerd op de track daar. Een verslag van Linda Wood. "Helpers" van dienst Joey Mantia en tal van andere top coaches.

In Nederland daarentegen is er blijkbaar een probleem met de nationale bond. Volgen kan via de link.

Als laatste nog de voorlopige koerskalender voor 2008 let vooral op de gewijzigde datum voor BK.

That's it for today...

greets

Geen opmerkingen: