maandag, mei 30, 2011

Mittelrheinmarathon 2011


Weekend zit er weer op. Twee wedstrijddagen voor de Cadomotus boys. Op zaterdag de wedstrijd voor de GIC in Koblenz (Mittelrhein) en op zondag het BK marathon in eigen huis, Heverlee.


Eerst de marathon in Duitsland. Snel parkoer, zo goed als rechtdoor rijden, wel lichte hellingen in het parkoer, natuurlijk ook bergaf dan... Snelle wedstrijd dus. Cadomotus met 3 atleten (Bart, Ferre en Pascal). Veel uitloop pogingen waar oa Bart en Pascal meermaals deel van uitmaakte. De uiteindelijke ontsnapping was er één van 4 renners (Ferre, Severin Widmer, Ewen Fernandez en Giacomo Cuncu).


Sterk aanwezig in de wedstrijd was ook Kwinten Tas. Verschillende malen de gaten toe gereden (zoals vandaag). Uiteindelijk wordt het een sprint met 4 voor de overwinning.
Rara, Ferre wint dus de sprint van de kopgroep. Bart wint de peletonsprint zo'n 20s later. Eindtijd was 53' over 38km. Iets onder 43km/u gemiddeld. Niet slecht denk ik dan. Beetje overkill met de foto's (nu hij er goed op staat :-) ).

Uitslag:
1. Ferre Spruyt Cadomotus
2. Ewen Fernandez Powerslide
3. Severin Widmer Swiss Team
4. Giacomo Cuncu Bussman
5. Bart Swings Cadomotus
6. Peter Michael X-Tech

Volledige uitslag vind je hier.  All photo's (c) by Uwe Zeidler (bildimpressionen.de)

Vandaag dan het BK marathon in Heverlee. Warm weer en selectief parkoer, slijtage slag denk je dan. Letterlijk en figuurlijk dus, Ferre slaagt ergens rond ronde 20 (van 52) tegen de vlakte, ondertussen had Bart wel al een ronde gepakt op het 705m lange parkoer.

Foto twitter Ferre

Mede dankzij Bart, was Ferre redelijk snel terug bij  het peleton. Heeft het dan nog een goede 25 ronden uitgezongen, zelfs geprobeerd nog een aanval op te zetten, maar jammer genoeg niet gelukt en tegen het einde van de wedstrijd werd de last met de knie en de heup teveel en is hij uit de wedstrijd gestapt. Bart was weer Bart en won uiteindelijk vrij makkelijk. Tijdens de wedstrijd toch enkele mensen die geprobeerd hebben om een actie op te zetten Wouter Meulders Siemen en Kwinten Tas. Dankzij hun was het toch nog een spannende wedstrijd.

Foto (c) Siebe Morren (klik foto voor goede kwaliteit)
Uiteindelijk is de uitslag als volgt:

1. Bart Swings
2. Jore Vandenberghe
3. Tim Sibiet
4. Wannes Van Praet

Bij de dames wint Nele Armee voor Jelena Peeters en Anke Vos.

Ieps

2 opmerkingen:

Anoniem zei

voor anke vos op 3, niet sandrine tas ;)

Itachimaru zei

In orde gezet! Men excuses.