vrijdag, mei 27, 2011

BK voorbij - BK marathon op zondag

Weer een tijdje geleden dat ik nog eens een post gemaakt heb. Al serieus druk geweest de laatste weken. Stof tot schrijven is er nochtans altijd. Het Bk is vorig weekend geëindigd en ik mag wel zeggen dat het goed geweest is voor mijn renners.


foto (c) Ingrid Braem
Natuurlijk kan je altijd beter doen en dat is zeker ook de opzet naar volgend jaar toe maar Tom, Nina, Korneel, Simon, Katrien, Vera, Yannis, Hanne, Nele, Ferre en Bart hebben allemaal hun best gedaan en uiteindelijk behalen we met een beperkte groep toch mooi de 2e plek in het clubklassement. Wat natuurlijk een goede prestatie is.

Op zaterdag was ik niet aanwezig, schoolfeest, trouwfeest en Bk op één dag is zelfs voor mij wat teveel. Heb het natuurlijk wel gevolgd en dus wel iets over te vertellen.

1e wat opviel was de knappe prestatie van Hanne op de 300m. Voor het eerst op een piste onder de 28seconde, hoewel dit volgens "experts" niet mogelijk was. Zo zie je maar weer. 300m bij de mannen was toch een kleine verrassing. Jore had de voorbije weken (zeker in Heerde) wel zijn goede vorm getoond, maar het doen is toch nog iets anders. Chapeau voor hem! Daarna was de 1000m voor de dames ook een mooi staaltje van dominantie van Nele en Hanne. Op de 1000m voor de heren was er de DQ voor Ferre. Als je de videobeelden ziet is het een fout. Hij wilt de deur toedoen, maar is iets te laat en maakt contact met Jore. Bij eerste versnelling iets te traag gereageerd en juist niet over Wannes gekomen. Kan gebeuren en is weer iets om aan te werken.

Puntenkoers op de piste was een één tegen allen show. Renners van ZRC tegen Ferre. Je kan het ze niet kwalijk nemen natuurlijk, als zelfs de "grote" powerslide renners reeds op voorhand de handdoek werpen in een strijd tegen Bart... Nu goed, is ook een positief punt aan, meer tegenstand voor Ferre wil zeggen dat het geen "walk in the park" is zoals vorige jaren. Tot op één punt gekomen, gelukkig voor ons nog steeds in het voordeel van Ferre, Bart was natuurlijk straten verder.

Zondag was ik er dan wel op het wegparkoer in Brugge en het moet gezegd worden één van de mooiere omlopen van de laatste jaren. Vooral aankomst was zeer knap. 500m waren leuk om zien, maar eigenlijk wel een kleine ramp gezien het lage deelnemersveld. Spijtig dat dit nu in de jeugdcategorieën ook al het geval is. Wel geen echte verrassingen op de 500m.

Afvalling bij de heren was een beetje denkwerk aan. Hoe gaan we het uitspelen? Als Bart aanvalt laten ze hem gaan, dus dat was geen oplossing. Moe maken dan maar...

Hier en daar lees je dan, Bart heeft Ferre laten winnen. Helemaal juist natuurlijk! De laatste maanden als Bart niet won...  Wat er dan niet bijstaat is dat alle Belgische senioren uit het wiel gereden zijn, alle. Niet aangevallen, gaten laten vallen of andere foefkes , gewoon van op kop uit het wiel gereden. Iedereen buiten één iemand (moest Maarten erbij zijn 2) en die heeft dan gewonnen. Je kan dan renners hun prestaties omhoog prijzen , maar naar mijn bescheiden mening wil ik als senior niet uit het wiel gereden worden, zelfs niet door Bart Swings. Hierdoor moest er dan op het einde niet gesprint worden, wat natuurlijk de spanning wat uit de wedstrijd haalde. Daar zitten we dan uiteindelijk niet mee, na een 2 weken van relatieve rust kan nu het zware werk weer beginnen richting EK en WK (weinig tijd tussen...)

Normaal gezien wordt er na het BK druk overleg gepleegd, gecomploteerd, verhalen bedisseld, maar niet dit jaar. Nope, geen selectie na het BK. Deze zou pas 13?juni worden gemaakt. Nu na zo een avondje "god weet wat" wordt er meestal veel gemekkerd en soms zelfs een klacht neergelegd. Dit jaar hebben we een primeur! Nog voor de selectie bekend wordt is er reeds een klacht!!!

 Nu mijns inziens hebben die mensen wel wat gelijk. Als je voor het jeugdkampioenschap dat doorgaat van 16-23 juli nog vakantie moet aanvragen, hotels zoeken, babysit voor kat/hond noem maar op... Niet in het minst de voorbereiding van de atleet. Je kan natuurlijk ervan uitgaan dat je erbij bent, maar wat dan als je het niet bent? Is goed voor de rest van je seizoen te verbrodden... Is toch een kleine moeite om dit gewoon iets vroeger te doen, is jaren zo geweest, waarom niet gewoon verder doen? Het is niet dat er nog zoveel wedstrijden zijn de komende weken om eventuele gedachten te veranderen.

Welke gedachten, wie, op basis van wat... Dat wordt misschien weer huilen met de pet op, want van criteria is er niets... Ik heb samen met Nancy, Franky, Alain, Jan Roel, Roland en Herman enkele heel late woensdagen eens samengezeten om hier iets of wat een lijn in te krijgen. Zoals al te vaak is het door sommige "experten" afgeschoten en zijn we nu nog slechter af als vorig jaar. Gaan we weer duimzuigen mijne heren???

Geen opmerkingen: