dinsdag, februari 16, 2010

Nieuwe seizoen staat voor de deur...

Even stil geweest op de blog. Geboorte van zoon nr.2 Iben en alle complicaties die erbij kwamen hebben niet echt bijgedragen aan nieuwe posts.
Ondertussen alles in orde met de kleine en kunnen we er terug tegen aan gaan.

Winter is al goed opgeschoven, de eerste wedstrijden zijn reeds verreden voor ons Europeanen. Wedstrijd in Portugal is juist afgelopen. Uitslagen vind je hier. Foto's via Mundopatin.

Een aantal Belgen had de verplaatsing gemaakt naar Portugal. Waaronder van onze club, Vera Huys. Zij werd 2e in haar reeks achter Ellen Van De Catsye van Zemst. Jessica Gaudesaboos won het algemeen klassement bij de seniors dames. Jens Provoost ZRC was 2e in zijn reeks en Jore VDB was 8e in zijn eerste wedstrijd bij de seniors.

Het weer daar in Portugal was niet echt om naar huis te schrijven. Geen sneeuw natuurlijk, maar wel veel regen. Bij ons stuurt de aanhoudende sneeuw de skeelermogelijkheden wel wat in de war. Nu sinds enkele maanden hebben we daar een oplossing voor gevonden.

Fietsrollen van Tacx. De bushido rollen werken volledig draadloos, aan te sluiten op je PC om zo verschillende trainingsprogramma's in te geven. Gebruik makend van de inspanningstesten die we op het einde van vorig jaar gedaan hebben in het Topsportlabo in Leuven, kunnen we een redelijk precieze vermogentraining opstellen voor de mannen in deze koude tijden.

Komt er nog bij dat we door middel van lactaatmeting onze eigen testen moeten kunnen uitvoeren en zo snel bijsturen. Een zeer handig hebbeding waar we deze winter al verschillende malen gebruik van gemaakt hebben en dit zullen we blijven doen.

Nu 2 uur binnen op de rollen rijden is natuurlijk niet zo leuk als buiten op , maar de training is wel een pak juister en je kan natuurlijk tv kijken...

Met de Olympische spelen op tv en enkele van onze skeelerende vrienden die deelnemen begint "the call of the ice" steeds luider te klinken. Reeds enkele pogingen ondernomen en zal hoogst waarschijnlijk volgende winter een belangrijker deel gaan worden.

Over die Olympische spelen, is het juist zoals bij de zomerspelen, commentaar van de media op de uitslagen van onze sporters. Wat ze wel vergeten is dat een groot deel van de sporters het met beperkte middelen moet opnemen tegen doorwinterde profs.

Dit in gedachte, hebben de bevoegde instanties besloten om de financiƫle hulp aan onze topskeeleraars te gaan verminderen en voor sommige zelf helemaal schrappen. Als er dan op de world games geen medaille uit de bus valt zijn ze wel de eerste om negatieve persberichten uit te sturen.

Even vergelijken de juffrouw van Chinese Taipei verdiende zo maar even 212.000$ voor haar prestaties op de afgelopen wereld spelen. Ik vraag mij af wat onze renners hebben verdiend/gekregen voor hun prestaties van het afgelopen jaar... Beloond met minder hulp dan de jaren ervoor.Dat is inderdaad de manier van werken,vraag is dan, waarom zou je het dan niet proberen op het ijs...

Geen opmerkingen: