zondag, februari 08, 2009

Interviews

Via de website van de KNSB (Nederlandse schaatsbond) vind je een leuk interview met Gerard Kemkers (succescoach van oa TVM). Hij praat over het leven op de rand en soms over het randje dat topsporters leiden. In sommige gevallen gaat het dan ook een klein beetje mis.

Is iets wat iedere coach toch wel in zen achterhoofd heeft, is dit niet teveel, zijn we niet te zwaar bezig , te vroeg,... Als dan blijkt dat dit bij een expert zoals Kemkers en zijn medische staf ook nog kan misgaan... Het blijft dus een zaak van proberen, uittesten van oefeningen, trainingen, feedback van renners, medische gegevens interpreteren, rust,... gewoon waakzaam zijn.


Interview Nr.2 voor vandaag is dat van Mr. SkeelerTv, Jan Roel van Rhee. Jan Roel heeft een gesprek gehad met Hans Van Crombrugge. Eén van de sprekers op de studiedag "positief coachen" van jongstleden. Het gesprek gaat over de invloed van ouders, coaches en omstanders op de sportende kinderen. Het probleem met de ouders is denk ik al verschillende jaren bekend en heeft al meer als één talent "genekt". Vooral een aanrader voor de ouders om toch eens te luisteren naar wat deze meneer te vertellen heeft...

Slus

Geen opmerkingen: