zondag, oktober 12, 2008

Techniek en opleiding

Sinds vorig weekend is er in het BLOSO-complex in Brugge de opleiding tot trainer B in het skeeleren gestart. Gisteren was er mij gevraagd om daar een uitleg te doen over bepaalde onderdelen van het skeeleren aan een 6-tal gemotiveerde trainers in spe!

In voorbereiding daarop had ik enkele filmpjes van foto's gemonteerd van onze stage van 2007, gewoon om eens te laten zien hoe het er ongeveer moet uitzien en wat er nog beter kan. Hieronder enkele van die voorbeelden:

Onder de cursisten enkele mensen van Brugge zelf en ik moet zeggen deze mensen waren super gemotiveerd en leergierig wat alleen maar positief kan zijn voor hun renners.

De nadruk ligt er vooral op het techniek gedeelte van de sport, wat naar mijn mening een 80% van het totaalpakket maakt. Laat het nu ook dat zijn waar Joey Mantia het in zijn laatste post over heeft--> Pursuit of Perfection.

Hij zwiert er enkele one-liners uit, die hij van zijn vroegere coach gekregen heeft:

"practice doesn't make perfect; this is a myth. The true statement is perfect practice makes perfect."

Voor meer van die oneliners en vooral schitterende techniekoefeningen en een gepasioneerd coach aan het werk te zien, afspraak in februari voor Renee haar jaarlijkse clinic in Leuven. Meer info vindt je later hier!

greets

Geen opmerkingen: